logo

Waardering gemeente voor inzet mantelzorger

Wethouders Jolanda Langeveld en Fred van Trigt op pad met de Tuktuk tijdens de ‘Tour d’Amour’.

Tijdens deze ‘Tour d’Amour’ steken wij inwoners van Lisse en Hillegom een hart onder de riem door hen een bezoekje op afstand te brengen. Even wat persoonlijke aandacht, een luisterend oor, zodat mensen weten dat er aan hen gedacht wordt.

Ook mantelzorgers hebben het in deze periode extra zwaar. Een deel van de begeleiding, dagbesteding, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden vallen weg of worden telefonisch of digitaal opgevangen. Mantelzorgers kunnen soms hun naasten niet bezoeken of slechts achter glas. Daarnaast zijn er zorgen dat het virus ook bij hen toeslaat.

Vandaar dat WelzijnsKompas ad random een mantelzorger uit Lisse en een uit Hillegom heeft uitgekozen die door  Jolanda Langeveld en Fred van Trigt persoonlijk aan de deur zijn verrast en in het zonnetje gezet met een attentie. Dit in het kader van de jaarlijkse waardering vanuit de gemeente voor de grote inzet van mantelzorgers. Dat werd zeer gewaardeerd omdat de wethouders grote betrokkenheid en interesse toonden voor de zeer persoonlijke verhalen van de mantelzorgers.

Een van de mantelzorgers zorgt al jaren, samen met haar gezin, voor een meervoudig complex beperkte dochter. Het gezin mag haar momenteel niet bezoeken in de voorziening waar ze woont en dat is hartverscheurend (foto 1).

In de andere mantelzorgsituatie zijn twee mantelzorgers die hun baan combineren met mantelzorgtaken voor hun partner en moeder. Dat vraagt heel veel inzet, planning, flexibiliteit en inleveren van vrije tijd. De een werkt overdag, de ander in de avond om op die manier de zorg te kunnen leveren die thuis nodig is (foto 2).

Dit bezoek en de uitgesproken waardering van de wethouders voor de mantelzorgers is in zeer goede aarde gevallen. Het geeft erkenning en bemoediging en dat was duidelijk te zien bij de mantelzorgers.

Foto 1                                                                                     Foto 2

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten