logo

Vrijwilligersvacature coördinator en voorlezers VoorleesExpress

In maart 2019 start WelzijnsKompas i.s.m. de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Hillegom met de VoorleesExpress. Ben je op zoek naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk? Start als vrijwilliger bij jouw eigen voorleesgezin en draag bij aan een toekomst zonder taalachterstand!

Word Voorlezer

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in Hillegom. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd kunnen worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

Word Coördinator
Als coördinator begeleid je tijdens een voorleesseizoen een aantal gezinnen en voorlezers. Voor jouw team van voorlezers organiseer je verschillende bijeenkomsten, waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en je ze informatie geeft. Als coördinator begeleid je vrijwilligers in het proces: samen ervoor zorgen dat na 20 weken de ouders zelf in staat zijn om kinderen meer te stimuleren in taal.

Wat wij vragen?
– Je bent 18 jaar of ouder;
– Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal;
– Je hebt affiniteit met boeken, (voor)lezen en kinderen;
– Je hebt een open en nieuwsgierige houding;
– Je bent flexibel en hebt doorzettingsvermogen;
– Een Verklaring Omtrent Gedrag (de VOG wordt door WelzijnsKompas aangevraagd).

Wat wij bieden?
– Als vrijwilliger van de VoorleesExpress word je getraind en begeleid.
– E-learning modules om je kennis verder uit te breiden m.b.t. interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van ouders bij het voorlezen.
– Een bijeenkomst met de andere voorlezers die actief zijn voor de VoorleesExpress Hillegom om ervaringen uit te wisselen.
– Een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Aanmelden
Wil je bijdragen aan een toekomst zonder taalachterstand en ben je enthousiast geworden om te starten als voorlezer of coördinator?  Neem dan contact op met Carlijn French c.french@welzijnskompas.nl of 06 – 45162321 voor een kennismakingsgesprek.

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten