logo

Vacature welzijnscoach Welzijn op Recept

 

Het project Welzijn op Recept biedt inwoners van Hillegom en Lisse de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden en weer zin te krijgen in de dingen die ze doen. Daarom is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwilligers om dit project te ondersteunen als welzijnscoach. De welzijnscoach kijkt samen met klant waar nieuwe mogelijkheden liggen om weer actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Een welzijnscoach gaat samen met de klant op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant. Zoals bijvoorbeeld een leeskring, vrijwilligerswerk, gymnastiekles, bezoekvrijwilliger etc. Soms is er een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de klant naar nieuwe activiteiten.

Via de huisarts krijgt de klant een welzijnsrecept. De klant is bij de huisarts geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen of hoeven worden. Te denken valt aan: “ik voel mij zo alleen”, “ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan” of “ik wil graag wat voor anderen betekenen, maar weet niet hoe ik dat moet aanpakken”. Samen met een welzijnscoach gaat de klant op zoek naar passende activiteiten.

WelzijnsKompas is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als welzijnscoach.  

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heeft of kunt u:

We werken met gesprekstool en het gedachtengoed van Positieve Gezondheid

Wij bieden uitdagend vrijwilligerswerk waarbij u zelf uw tijd kunt indelen en begeleiding krijgt van de welzijnsadviseurs.
Heeft u belangstelling of vragen, reageert u dan naar:

Voor Hillegom
Hilde Koudijs
Mail: H.koudijs@welzijnskompas.nl

Voor Lisse
Inoek Post
Mail  I.Post@welzijnskompas.nl

of bel ma t/m vrij 9.00-12.30 uur met 0252-75 71 00.

 

 

Neem contact op

Bel mij terug