logo

Vacature Plein28

Je staat stevig in je schoenen, bent ondernemend en denkt in mogelijkheden en talenten. Met mensen werken vind je het leukste dat er is. Je schakelt snel en gemakkelijk en houdt daarbij het totaaloverzicht. Je neemt mensen mee in je enthousiasme voor samen-leren-doen.

Dan is dit de baan die bij jou past:

Coördinator samen-leren-doen (24- 28 uur m/v)

“Het is nog rustig in Plein28. De vrijwilligers druppelen binnen. Met een kop koffie erbij nemen we de activiteiten van vandaag door: vrouwengroep, seniorweb, ouder-kind activiteit, workshop banden plakken, buurtbakkie en een buurtoverleg met de gemeente. En natuurlijk kunnen er altijd mensen inlopen met een vraag. We spreken af dat Bert de inlopers van vandaag begroet en nieuwkomers extra aandacht geeft. Vrijwilliger Nadia is nieuw en wordt vandaag begeleid door Els.

Om 11 uur heb ik afgesproken met Carlijn, buurtwerker bij WelzijnsKompas. Zij neemt een enthousiaste bewoner mee die iets wil doen met houtbewerking. Carlijn en ik zijn enthousiast over zijn idee en met z’n drieën bespreken we de mogelijkheden in Ambachtenplein.

Om 12.30 uur heb ik een lunchafspraak met de manager van het lokale zwembad. Met hem bespreek ik de mogelijkheden voor leerplekken voor onze vrijwilligers.

Na een goed gesprek en afspraken voor een vervolg ga ik terug naar Plein28 voor het overleg met collega’s en de gemeente. Gastvrouw Nadia heeft onder begeleiding van Els een tafel klaar gezet en vraagt wat we willen drinken. Ze schenkt koffie en thee en serveert koekjes gebakken door de deelnemers van Cake van de Week. Voor ons prettig dat we direct kunnen starten en voor Nadia een mooie gelegenheid om haar gastvrouwskills en Nederlands te oefenen. Zodra ze genoeg ervaring heeft, wil Nadia werken in een restaurant. In Plein28 kan ze die ervaring in haar eigen tempo opdoen.
Om 15 uur nog een paar mailtjes beantwoorden en de nieuwe stagiaire bellen. Geen dag is hier hetzelfde, en dat vind ik juist het leuke eraan. Ik ben met mensen bezig, leg contacten, zoek verbindingen. Het belangrijkste vind ik dat iedereen mee kan doen. Dat gaat niet vanzelf, daar stop ik elke dag energie in. Maar ik krijg er ook veel voor terug. Als ik iemand zie opbloeien, geeft dat zoveel voldoening. Dat is het mooie van samen-leren-doen.”

 

– Dit zou zomaar een dag uit het leven van de Coördinator samen-leren-doen kunnen zijn. –

 

Samen-leren-doen in Plein28 en Ambachtenplein
Het leer- en ontmoetingscentrum in Hillegom is de plek voor samen-leren-doen. Waar mensen elkaar ontmoeten, van elkaar leren, elkaar ondersteunen, nieuwe vaardigheden en kennis opdoen. Waar je een kop koffie drinkt tijdens buurtbakkie en leert behangen in Ambachtenplein. Samen-leren-doen is leren en ontwikkelen in fases. Plein28 en haar zusje Ambachtenplein zijn er voor jong en oud, veerkrachtig en kwetsbaar, autochtoon en allochtoon, individuen en groepen. De coördinator heeft een spilfunctie in het centrum om verbinding te stimuleren binnen en buiten Plein28.

Ambitie
Onze ambitie is om de aanpak samen-leren-doen nog steviger neer te zetten in Plein28 en Ambachtenplein, maar ook daarbuiten. Door meer leerplekken te creëren voor uitstroom van vrijwilligers naar organisaties buiten Plein28. Hoewel je standplaats Hillegom is, is Lisse ook een belangrijke vind- en werkplek van WelzijnsKompas. Ook daar willen we op kleine schaal de aanpak vorm gaan geven, met collega’s en samenwerkingspartners.

Wat ga je doen?

 • Coördineren, verstevigen en uitbreiden van de samenwerking met huidige partners zoals Raamwerk, kringloopwinkel, SeniorWeb, Hozo, SportSupport, scholen, jongerenwerk; en met nieuwe partners zoals ondernemers en sportverenigingen.
 • Implementeren van de organisatiestructuur in Plein28 en Ambachtenplein.
 • Vraaggericht, in samenwerking met collega’s en andere organisaties, nieuwe activiteiten en diensten ontwikkelen in Hillegom en Lisse.
 • Zorgdragen voor een fijne en welkome omgeving in Plein28 en Ambachtenplein en dit uitdragen door te netwerken en een optimale inzet van communicatiemiddelen.
 • Het aansturen van de vrijwilligers die een activiteit begeleiden in Plein28 of Ambachtenplein en coördineren van de vrijwilligersoverleggen.
 • Organiseren van trainingen in de aanpak samen-leren-doen.
 • Samen met collega’s organiseren dat deelnemers op de juiste wijze worden begeleid: van intake tot doorstroom en uitstroom.
 • Aansturen van de faciliterende taken van de assistent-coördinator, de medewerker communicatie en de schoonmaker.

Wat bieden wij

 • Een dynamische organisatie met veel ruimte voor talentontwikkeling en zelforganisatie.
 • Een team van bevlogen medewerkers met hart voor mensen en samenredzaamheid.
 • Een functie van 24-28 uur voor in eerste instantie een jaar met uitzicht op verlenging.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en loopbaanbudget.
 • Deze functie wordt gewaardeerd volgens de CAO Sociaal Werk in schaal 8.

Motivatie, enthousiasme en talent vinden wij belangrijker dan de juiste opleiding. Relevante werkervaring is een vereiste.

 

Serieuze interesse?

Stuur ons dan een mail met CV en motivatiebrief waarin je kort vertelt waarom jij geknipt bent voor deze baan en laat op jouw geheel eigen wijze zien wat jij zou doen om samen-leren-doen op de kaart te zetten (mag via beeld, tekst, film!)

Mail Marjolein Zwetsloot, management ondersteuner, vóór 6 juni: m.zwetsloot@welzijnskompas.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johanna Cloo, teamleider Buurt & Activering via 06-45341569 (ma, di, do). Gesprekken vinden plaats op: dinsdag 16 en dinsdag 23 juni.

Gevraagde competenties

Ik durf: Het aanpakken van lastige situaties door er op af te gaan en niet te vermijden.
Ik onderneem: Het zien en benutten van kansen.
Ik realiseer: Het actief inzetten op het behalen van het afgesproken resultaat.
Ik boor (veer)kracht aan: Door jouw inzet breng je mensen in beweging

Bezoek hier de site van Plein28

 

Neem contact op

Bel mij terug