logo

Uitreiking mantelzorgcomplimenten

“Je hoeft er niet voor te solliciteren en je wordt het toch… mantelzorger. En iedereen doet dit met liefde en overtuiging”, aldus Fred van Trigt, wethouder van gemeente Hillegom. Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeenten Hillegom en Lisse voor mantelzorgers. Er waren mooie, sfeervolle bijeenkomsten georganiseerd door WelzijnsKompas in Floralis in Lisse en Plein28 in Hillegom. De mantelzorgers gingen geanimeerd met elkaar, de wethouders, de beleidsmedewerker van de gemeente en medewerkers van WelzijnsKompas in gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Waardevolle ontmoetingen die steunend en erkennend zijn.

In totaal zijn er zo’n 600 complimenten uitgereikt dit jaar. In Lisse was wethouder Jolanda Langeveld aanwezig bij de uitreiking. Zij sprak de mantelzorgers lovend en waarderend toe en voerde ook persoonlijke gesprekken. Symbolisch werd het mantelzorgcompliment uitgereikt aan mevrouw Van Rooijen.

In Hillegom werd door Fred van Trigt symbolisch het mantelzorgcompliment uitgereikt aan de 88-jarige (!!) heer Terwijn. Daarbij sprak Fred van Trigt ook waarderende en steunende woorden uit naar alle aanwezigen en ging met mantelzorgers in gesprek. Meneer Terwijn gaf een waardevolle tip aan andere mantelzorgers: ‘blijf iets voor jezelf doen en tref goeie voorzorg om nazorg te voorkomen’. Mooi en inspirerend!

Neem contact op

Bel mij terug