logo

Themabijeenkomst Dementie

Terugblik op 17 januari – eerste themabijeenkomst

Specialiste ouderenzorg (Yvonne Martens) en praktijkondersteuner ouderenzorg (Hanneke Kortekaas) vertelden over wat er in de spreekkamer en bij de mensen thuis met betrokkenen wordt besproken.

Een mantelzorgster deelde op indrukwekkende wijze haar ervaringen. • De mantelzorgadviseur van WelzijnsKompas liet de aanwezigen ervaren hoe het is om mantelzorger te zijn en vertelde over de ondersteuning die er is voor mantelzorgers. • Een casemanager van Marente (Ilona Schrama) legde uit wat een casemanager dementie voor mensen kan betekenen.


Behalve deze sprekers, was ook beeldend kunstenares Loes Dockheer aanwezig. In 7 keramieke beelden heeft zij het proces van dementie treffend vast weten te leggen. Zie bijgevoegde afbeelding, dit geeft u een kleine impressie daarvan (maar wij kunnen u van harte aanraden om als u de kans heeft, de beelden in het echt te gaan bekijken).

 

Vooruitblik op 14 februari

Op 14 februari wordt de tweede themabijeenkomst rond het thema Dementie gehouden. Meer informatie over het programma volgt. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Om 14.00 uur start het programma in De Beukenhof, Eikenlaan, Lisse. De toegang is gratis en u krijgt een kopje koffie of thee aangeboden. De bijeenkomsten zijn voor leden van de KBO en PCOB en voor geïnteresseerden. Bij deze bijeenkomst is mantelzorgadviseur Marjon Wagemans van WelzijnsKompas aanwezig om een deel van de presentatie te verzorgen en om vragen te beantwoorden.


Meer initiatieven – in Hillegom
Andere momenten waarop u de mantelzorgadviseurs van WelzijnsKompas kunt treffen de komende periode zijn:

  • het Alzheimer café op 18 februari in Bloemswaard, Hillegom. Inloop vanaf 19:00 uur. Thema: Op naar een menswaardig einde.
  • op 24,25,26 januari organiseert Ellen Philippi de toneelvoorstelling ‘Dement’ bij de Kulturele Raad in Hillegom. Op vrijdag 24 januari zal voorafgaand aan de voorstelling een mantelzorgadviseur van WelzijnsKompas aanwezig zijn. Zien en spreken wij u daar?

 

 

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten