logo

Terugblik Festival der Ontmoeting

Ruim 150 mensen genoten van het Festival der Ontmoeting.
Eindelijk was het dan zover: 12 oktober j.l. opende de Kulturele Raad haar deuren voor het Festival. Bezoekers, vrijwilligers en workshopdocenten werden warm verwelkomd en het festival was een groot succes. Dit festival was de afsluiting van het Jaar Vol Ontmoeting. Een jaar waarin aandacht werd geschonken aan ontmoeting en eenzaamheid. Een jaar waarin meer dan 20 dialoogtafels zijn georganiseerd, een jaar waarin er een magazine met als thema en titel ‘Elkaar Zien’ werd uitgegeven en een jaar waarin het speeddaten voor vriendschap voor het eerst werd georganiseerd.

Mooie ontmoetingen ontstonden, vriendschappen werden gesloten, eenzaamheid werd bespreekbaar gemaakt en er werd aandacht geschonken aan tientallen structurele ontmoetingsactiviteiten in Lisse en Hillegom.

In de Kulturele Raad was het afgelopen zaterdag een drukte van jewelste.
Iedereen kon gratis deelnemen aan workshops en ook een gratis ‘bakkie of limo’ stond klaar. Voor jong en oud stond er genoeg leuks op het programma.

Wethouder Fred van Trigt opende het festival op feestelijke wijze met mooie woorden. Tijdens het festival vertelden inspirerende sprekers over mooie ontmoetingen, manieren waarop je kunt laten zien dat je ‘elkaar écht ziet’ en ervaringen van eenzaamheid. Er werden o.a. workshops handmassage, blije keien, muziek, ontdek jouw talent en handwerken aangeboden. Ook stond kon je aanschuiven bij een dialoog-tafel en werden er ‘free hugs’ uitgedeeld. Voor kinderen was er veel te beleven. Zij hadden het naar hun zin tijdens het theekransje in de hippe bus die buiten stond, maakten samen muziek, knutselden wat moois en werden prachtig geschminkt. Lemon Hill verzorgde een modeshow en ook werd er een mooie ontmoetingen veiling georganiseerd.

Buiten stond Foodtruck @Sandy`s. Daar kon men genieten van een Javaans-Surinaams sateetje of een vegetarisch gerecht. Zelfs de burgemeester van Hillegom, Arie van Erk, kwam een kijkje nemen.

Mede dankzij de groep vrijwilligers, Bewust Bollenstreek en sponsoren was het Festival der Ontmoeting een groot succes!

Bedankt:
Alle vrijwilligers en bezoekers!
Bewust Bollenstreek
Fietsmaatjes Hillegom-Lisse
Lemon Hill
Chocolaterie Pierre
Albert Heijn Hillegom
Drogisterij Letschert
Nissa Café
Drukkerij Damen
Banketbakkerij van Dam
Toost Hillegom
Boter Kaas en Olijven
Deka Markt Hillegom
Woonbasis
Plus Tolenaar
Gemeente Hillegom
Gemeente Lisse
Alle collega`s van WelzijnsKompas

De pers en Bollenstreek Omroep schonken veel aandacht aan het festival. Benieuwd? Kijk op:

https://www.bollenstreekomroep.nl/…/tv-festival-der-ontmoe…/
https://www.youtube.com/watch?v=XAgISLwS-B4
https://www.blikoplisse.nl/…/6127-festival-der-ontmoeting-m…

Neem contact op

Bel mij terug