logo

Team Buurtwerk blijft actief tijdens Coronacrisis

Opeens klopte Corona op onze voordeur. Vanuit China, trok het virus via Italië naar de rest van de wereld. De wereld kwam tot stilstand. Althans, de wereld draaide door net als anders maar de mens werd tot een halt geroepen. De scholen gingen dicht, iedereen werd gevraagd zoveel mogelijk vanuit huis te werken en we werden gemaand tot 1,5 meter afstand houden van elkaar. We zijn sociale wezens, maar moeten ons noodgedwongen terugtrekken in ons huis. Een onwerkelijke situatie, die nog steeds aanvoelt als het script van een slechte film…

Maar deze onwerkelijke situatie, hoe zwaar ook voor velen onder ons, brengt ook moois. De vervuilde lucht boven China en Italië is schoner dan voorheen, dieren worden weer gespot op plekken waar ze voorheen niet meer gezien werden en de mens rijkt op allerlei manieren elkaar de helpende hand. Er vallen briefjes in de brievenbus van buurtbewoners die hulp willen bieden, pannen soep worden gemaakt voor bekenden en onbekenden, er wordt gesport in groepjes op balkons, mensen spelen bingo met elkaar op de gang, mooie kaarten en tekeningen worden verstuurd en buitenconcertjes worden gegeven voor mensen die binnen moeten blijven vanwege hun kwetsbaarheid voor het Coronavirus. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel liefde en warmte er wordt verspreid.

Wilt u ook iets voor een ander betekenen? Misschien vouwt u wel hele mooie vogels van papier of wilt u een tekening maken om een ander op te vrolijken en een hart onder de riem te steken? Weet u niet zo goed hoe u dit kunt verspreiden? Wilt u een mini concertje organiseren in een bepaalde wijk? Loopt u met een ander mooi idee rond, maar weet u niet hoe u het ten uitvoer kunt brengen of doet u het liever samen?

Neem dan contact op met de buurtwerkers van WelzijnsKompas, samen maken we de wereld graag een stukje mooier!

Tot slot; een diepe, hele diepe buiging voor iedereen die alles op alles zet om ons zorgsysteem draaiende te houden!

Heel veel liefde & warmte gewenst in deze onzekere tijden.

Team Buurtwerk

Carlijn French                                  c.french@welzijnskompas.nl
06 – 451 623 21

Dionne Scheepmaker                    d.scheepmaker@welzijnskompas.nl
06 – 453 315 45 

Johanna Cloo                                  j.cloo@welzijnskompas.nl
06- 453 415 69

 

PS. Team Buurtwerk trekt er de komende tijd op uit met haar tuk tuk om liefde en warmte te verspreiden. Het is zoeken naar een manier hoe we dit kunnen doen waarbij we voldoende afstand van elkaar houden. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Uiteraard zullen we even gedag zwaaien als we u zien!

 

Neem contact op

Bel mij terug