logo

Subsidie Oranje Fonds voor Welzijn op Recept in Hillegom en Lisse

Subsidie Oranje Fonds € 30.000,00 aan WelzijnsKompas
Dankzij het Oranje Fonds kunnen huisartsen in Hillegom en Lisse in 2018 nog meer patiënten doorverwijzen naar welzijnsactiviteiten. Welzijn op Recept is een initiatief van WelzijnsKompas.

WelzijnsKompas heeft in 2017 een aanvraag gedaan bij het Oranje Fonds voor financiering van Welzijn op Recept. Dit initiatief ging in 2016 van start in samenwerking met alle huisartsen in het werkgebied van WelzijnsKompas. Anderhalf jaar later zijn er al 66 mensen doorverwezen. Het gaat daarbij vooral om oudere maar soms ook jonge mensen, die in eerste instantie vaak met lichamelijke klachten – zoals slapeloosheid of hoofdpijn – bij de huisarts komen. Wanneer het onderliggende probleem eenzaamheid blijkt of het gemis van een zinvolle daginvulling, kan de huisarts tegenwoordig een welzijnsrecept uitschrijven. WelzijnsKompas pakt het daarna op en zorgt voor de verdere begeleiding naar bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, een contactmaatje of een gezamenlijke activiteit – zodat mensen weer zin krijgen om het leven aan te gaan.

Marti Wassenaar, welzijnsadviseur: “Door de bijdrage van het Oranje Fonds, die in januari werd gehonoreerd, kunnen we meer vrijwilligers werven en trainen en daardoor nog meer bewoners op maat ondersteunen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met Oranje Fonds31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten