logo

Vergoeding voor sporten en bewegen voor mantelzorgers

Bent u een mantelzorger uit Lisse of Hillegom en is één van uw goede voornemens (meer) sporten en bewegen dit jaar? Dan is het vast interessant voor u om te weten dat de HHT-regeling voor mantelzorgers ook daar voor ingezet kan worden. Meerdere mantelzorgers zijn u daarin al voor gegaan. Bijvoorbeeld door te sporten bij Aarts Sports in Hillegom, bij Skicentrum Sassenheim of bij Happy Bodies in Lisse.

De samenwerking met Happy Bodies in Lisse is onze meest recente samenwerking op sportgebied via de HHT-regeling. Hieronder leest u over de ervaring van mantelzorger Jessica Quarré:

Zorgen voor de ander & voor jezelf
Jessica Quarré is iemand die denkt om, en zorgt voor de medemens. Al vele jaren is ze werkzaam in de wijkzorg. Daarnaast is ze mantelzorger voor haar ouder wordende ouders en schoonvader. Dat alles doet ze met liefde. Maar ook voor een “bezig bij” als Jessica -zij heeft hiernaast nog een gezin te runnen- kan het wel eens te veel worden. Ze zorgt goed voor anderen, maar vergeet om aan zichzelf te denken. Zo zit ze nu eenmaal in elkaar. Op een gegeven moment kreeg Jessica last van haar nek en schouders. Ook voelde ze zich minder fit. Daarom meldde ze zich mei vorig jaar aan bij Happy Bodies. Deze nieuwe manier van fitness zorgde dat haar klachten verminderden. Iedere keer kon ze in 35 minuten een programma (de Milon Cirkel) afwerken dat gericht is op het doel dat zij zelf graag wilde bereiken. Dat werkte. En dit was in te passen in haar drukke leven.

Vergoeding via de HHT-regeling
De eigenaar van Happy Bodies Lisse, Michel van Haasteren, merkte dat Jessica naast haar taken als mantelzorger veel overwerkte op haar werk. Hij wees haar op de HHT-regeling voor mantelzorgers uit Lisse en Hillegom, die via WelzijnsKompas aan te vragen is. Jessica is heel blij met deze tip, want nu krijgt ze via de HHT-regeling een vergoeding voor het sporten. “Ik ben echt heel blij dat hij me op deze mogelijkheid heeft gewezen”, zegt Jessica. “Zelf had ik daar nooit aan gedacht”. Daarom wil ze ook andere mantelzorgers uit Lisse en Hillegom wijzen op deze mogelijkheid. Want als je niet goed voor jezelf zorgt en je je niet fit voelt, dan is het ook moeilijker om goed voor een ander te zorgen.

 

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten