logo

De Groeituin zoekt spierballen en aanpakkers

De tuinvrijwilligers van De Groeituin zitten alles behalve stil tijdens deze wintermaanden. En daarbij zijn extra spierballen en aanpakkers van harte welkom!

Vooral voor De Moestuin zijn het drukke tijden. Er wordt hard gewerkt aan een beplantingsplan; wat en waar wordt er gezaaid, gekweekt en gepoot. Om ziektes tegen te gaan moeten sommige planten uitwijken naar een ander moestuinbed. Daarnaast staan er ook fysiek zwaardere klussen op de to-do-list, zoals de aanleg van betegelde paden en terrassen.

De tuinvrijwilligers zijn dringend op zoek naar mensen die fysiek sterk zijn en van aanpakken weten. Die tegels kunnen verplaatsen, zand gaan kruien en grond kunnen afgraven. De sportscholen zijn nu dicht, dus een mooie manier om de spiermassa te onderhouden! Of om gewoon even lekker buiten te zijn, waarmee je tegelijkertijd een geweldige bijdrage aan De Groeituin levert.

Met ingang van 6 maart wordt er elke eerste zaterdag van de maand een tuinwerkdag georganiseerd. Iedereen is welkom op de eerste tuinwerkdag 6 maart.
In verband met de coronamaatregelen wordt er in twee shifts gewerkt; van 10.00-11.30 en van 11.30 tot 13.00 uur. Per shift 2 personen.

Tuinwerkdagen dit jaar: 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober en 6 november.

Samen zorgen we ervoor dat De Groeituin een echte ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Doe ook mee en meld je aan voor de tuinwerkdag als krachthulp en/of  tuinvrijwilliger. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carlijn French, buurtwerker bij WelzijnsKompas.

Telefoon:   0252-757100

Mail:            c.french@welzijnskompas.nl

Ook zijn wij op zoek naar mensen die mee willen denken over een (sociale) bestemming van de oogst van De Groeituin.
Ideeën zijn welkom!

Volg De Groeituin ook op Instagram en Facebook.

 

Neem contact op

Bel mij terug