logo

Project ‘Ik doe mee’ van start in de Bollenstreek

WelzijnsKompas is in samenwerking met Lumen, SportSupport, Welzijn Teylingen en de gemeenten in de Bollenstreek op 7 april gestart met het project Ik doe mee.Bij dit project draait alles om meedoen. Willen, kunnen én mogen meedoen. Om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Iedereen kan namelijk tegen uitdagingen aanlopen in het leven. Zoals niet lekker in je vel zitten, geen energie meer hebben of het missen van iemand om leuke dingen mee te doen. Vanuit Ik doe mee staan dan ook niet het probleem of ziekte centraal, maar wat mensen wel kunnen en willen. Bijvoorbeeld meedoen aan leuke activiteiten of groepstrainingen, vrijwilligerswerk gaan doen of talenten delen tijdens activiteiten en workshops. Doe jij ook mee?

Het project Ik doe mee is er voor, door en met inwoners uit de Bollenstreek. Voor iedereen die wil meedoen aan activiteiten, ontdekken waar talenten en persoonlijke kwaliteiten liggen en hiermee aan de slag wil. Dit doe je vanuit een persoonlijke route waar zelf keuzes maken en de eigen wensen en behoefte centraal staan. Deze route vul je zelf in met workshops, trainingen en diverse activiteiten. De welzijnscoaches en buurtsportcoach staan klaar om je persoonlijk advies en begeleiding te geven op het gebied van welzijn, sport en bewegen.

In mei 2021 starten de eerste routes in Hillegom. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Binnen Ik doe mee worden initiatieven van inwoners zelf ook heel erg gewaardeerd en aangemoedigd. Leuke initiatieven en bijdragen zijn dan ook erg welkom. De online community en themacafés bieden vanaf juli ook een platform voor ontmoeting en ondersteuning. Ook hiervoor staan wij open voor ideeën of mensen die willen bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan maatschappelijke thema’s als financiële moeilijkheden, erbij horen, eenzaamheid, positief leven, je anders voelen en kwetsbaar & krachtig.

Wil jij erachter komen of een route binnen Ik doe mee iets voor jou is? Of maak je deel uit van een organisatie die ruimte wil geven aan inwoners die als vrijwilliger willen ontdekken of dit het werk is wat zij willen doen en hun vaardigheden willen vergroten? Doe dan ook mee!

Neem contact op met Natalia Warmerdam, projectleider Ik doe mee, als je meer wil weten of wil meedoen als deelnemer, vrijwilliger of organisatie.

Mail:              N.warmerdam@welzijnskompas.nl

Telefoon:    06 – 45 34 19 36

Neem contact op

Bel mij terug