logo

Prijsuitreiking van het Beste Idee van Lisse

Gemeente Lisse, Kwadraad, WelzijnsKompas en het Lokaal Fonds Lisse hebben opnieuw de handen inéén geslagen en organiseerden voor de tweede keer Het Beste Idee van Lisse.

Na een voorselectie van je jury mochten de initiatiefnemers van de 2 beste ideeën op 2 november jl. hun idee presenteren. Dit werd op digitale wijze gedaan. Na deze presentatie is de jury in beraad gegaan en heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden.

Eerste prijs
Initiatiefnemers Marianne Brouwer, Mariet Baaij en Tonny van Viegen hebben de eerste prijs gewonnen. Zij bedachten samen het project ‘Together is better!’

Dit project gaan zij realiseren in Buurthuis Salvatori, Wagenstraat 33. In dit mooie, gezellige buurthuis gaat één keer per maand, op zaterdagochtend, een activiteit voor vluchtelingen en hun gezinnen georganiseerd worden. Deze gezinnen vinden gemakkelijker de weg naar het buurthuis en ontmoeten dan ook mensen die al langer in Lisse wonen. Het project draait om ontmoeting, aansluiting vinden, gezien en gehoord worden en Lisse leren kennen.

Het tweede beste idee kwam van Ed Hoogkamer van Lisse Duurzaam. Samen met nog twee initiatiefnemers bedacht hij een fietstocht voor inwoners uit Lisse. De fietstocht gaat langs ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit idee draait om ontmoeting, beweging, vitaliteit en duurzaamheid. Tijdens de fietstocht is er voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en is men gelijk sportief bezig. De fietstocht bedraagt circa 20-30 km. In samenwerking met Stichting Lokaal Fonds Lisse wordt bekeken of ook deze fietstocht gerealiseerd kan worden.

De jury vond dit idee erg innovatief en dat er aan duurzaamheid gedacht wordt is erg waardevol.

Dus ook 2020 heeft mooie resultaten bij de wedstrijd Het beste idee van Lisse.

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten