logo

Positieve gezondheid gesprek

Bij WelzijnsKompas werken wij met de methode positieve gezondheid van Machteld Huber. Waarbij op een brede, positieve manier naar gezondheid wordt gekeken. Met deze methode kijken wij dus niet naar jouw probleem of ziekte en wat je niet kan, maar juist naar wat je nog wel kan en welke dingen je kan doen om weer meer plezier te ervaren en lekker in je vel te zitten.

Bij positieve gezondheid wordt gekeken naar de verschillende levensgebieden zoals mentaal welbevinden, kwaliteit van leven en meedoen. Deze leefgebieden worden afgebeeld in een spinnenweb van positieve gezondheid.

Deze tool helpt bij het gesprek om in kaart te brengen op welke leefgebieden het goed gaat en op welke gebieden wat minder goed. Door middel van korte vragen over fitheid, mentaal welbevinden, zingeving, contact met mensen en dagelijks functioneren wordt er een score gegeven aan dat leefgebied. Deze verschillende scores worden als punten in het spinnenweb met elkaar verbonden en zo ontstaat een beeld op welke leefgebieden dingen mogen veranderen om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.

Vragen die verder tijdens het gesprek worden gesteld zijn: Hoe gelukkig ben je? Herken je dit? Wat valt op? Wat zou je eigenlijk graag willen? Wie of wat heb jij nodig om dit te realiseren?

Zo krijg je inzicht in jouw kwaliteit van leven en wat jou op dit moment kan helpen aan de hand van het spinnenweb Positieve gezondheid. Onze welzijnsadviseurs gaan graag met jou in gesprek over hierover.

Voorafgaand aan dit gesprek kun je thuis of bij WelzijnsKompas de test invullen. Dit kan online maar je kunt deze test ook op papier/digitaal met een medewerker maken.

 

In deze mooie podcast van Marcia de Groot wordt er ook gesproken over positieve gezondheid.

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten