logo

Plein28: voor alle leeftijden

Hillegom heeft een prachtig leer- en ontmoetingscentrum: Plein28. Ooit opgericht als ’t Pluspunt is het ook na modernisering een prettige plek waar mensen graag komen. Het is bijzonder dat een dorp als Hillegom een dergelijk centrum heeft; op veel plekken in Nederland zijn ontmoetingscentra al wegbezuinigd. Een compliment aan de gemeente Hillegom die de meerwaarde van een centrum ziet waar mensen van allerlei leeftijden en achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en deelnemen aan activiteiten.

WelzijnsKompas –en dus ook Plein28- heeft inmiddels een bredere doelgroep dan alleen ouderen. Vandaar dat de locatie er niet uitsluitend voor ouderen is. Ook gaan er meer ontwikkel- en leergerichte activiteiten plaatsvinden. Daarom heeft de organisatie besloten om afscheid te nemen van drie kaartactiviteiten. Mooie activiteiten die echter niet gemakkelijk zijn om even bij aan te sluiten en evenmin gemakkelijk te combineren zijn met andere activiteiten. Want voor wie Plein28 kent: het is een mooie, maar ook open ruimte waarin je elkaars geluiden goed hoort.

Twintig jaar lang hebben de kaartclubs er voor niets mogen kaarten. En natuurlijk is het dan even slikken als je hoort dat je afscheid moet nemen van je vertrouwde plek. Maar er zijn tal van sportverenigingen, kantines en buurthuizen die de kaartclubs van harte verwelkomen. WelzijnsKompas helpt bij het vinden van een nieuwe ruimte en biedt een financiële compensatie ter overbrugging. De klaverjassers en bridgers zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom om aan andere activiteiten deel te nemen in Plein28. Afscheid van de activiteit betekent geen afscheid van de mensen zelf.

De activiteiten in Plein28 nemen toe, het karakter ervan verandert. Minder buurthuis, meer samen-leren-doen. Plein28 wil jong en oud, kwetsbaar en krachtig, autochtoon en allochtoon met elkaar  verbinden, want ze hebben elkaar hard nodig. WelzijnsKompas is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Daarom is er nog een besluit genomen: in Plein28 wordt vanaf 1 juni 2019 geen alcohol meer geschonken. Alcohol past niet bij gesubsidieerde welzijnsactiviteiten waar leren centraal staat. Dat is een besluit waar alle medewerkers, het bestuur en de directie achter staan. Wat er wel gebeurt in Plein28? Samen koken en eten, Jambo, SeniorWeb voor vragen over pc en tablet, Repair Café, er is een vrouwengroep én er zijn activiteiten voor mannen, en nog veel meer! Meer informatie over Plein28 is te vinden op www.plein28.nl

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten