logo

OverdeKook

 

 

In samenwerking met Raamwerk vindt er in Plein28 elke donderdagavond een kookactiviteit plaats onder de naam OverdeKook.

OverdeKook is een activiteit waarbij samen gekookt en gegeten wordt. Alle inwoners van Hillegom (jong, oud, met of zonder een beperking) kunnen op deze avond samen in Plein28 een warme maaltijd nuttigen. Het is de bedoeling dat we samen de avond vormgeven waarbij iedereen actief meedoet naar zijn of haar mogelijkheden en wensen. Dus bijvoorbeeld tafeldekken, opruimen, boodschappen doen.

Raamwerk ondersteunt ongeveer 60 mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Hillegom. Tijdens die ondersteuning richt Raamwerk zich op het vergroten van de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de cliënten, waarbij gewoon leven de basis vormt.

Het concept van OverdeKook is even simpel als ijzersterk. Tien mensen van Raamwerk en tien (buurt) bewoners gaan samen aan de slag om een lekkere (en gezonde) maaltijd te bereiden. Er wordt samen in de keuken gekookt. Voor iedereen een hoofdgerecht én een voor- of nagerecht. Daarna gaan alle deelnemers aan tafel en wordt er een gezellige avond van gemaakt. Is koken niet helemaal jouw ding? Er zijn genoeg andere taken te doen. We beginnen om 17.00 uur. Twee vrijwilligers doen vooraf de boodschappen. Na een korte kennismaking en taakverdeling kan iedereen aan de slag. Circa 18.00 – 18.30 uur gaan we gezamenlijk aan tafel om te eten. Om ongeveer 19.30 uur wordt de avond afgerond.

Meedoen kost €5,- per keer, incl. koffie en thee. Aanmelden is verplicht, vol = vol, en kan t/m de dinsdag ervoor, via info@plein28.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten