logo

Opening jeu-de-boulesbaan Lisse

Opening jeu-de-boulesbaan Lisse is achter het Veldhuyzen van Zantenpark op zaterdag 23 juni officieel geopend en in gebruik genomen. Dit project is ontstaan vanuit een buurtinitiatief.

Vorig jaar kwamen enkele buurtbewoners met het idee om een jeu-des-boulesbaan aan te leggen. Na een buurtonderzoek (enquête) kon geconcludeerd worden dat het idee ontzettend positief werd ontvangen in de buurt. Samen met contactfunctionaris Monique van der Weijden, zijn Jan de Jager, Frans van Leeuwen en Joop den Blanken op zoek gegaan naar sponsoren en een uitvoerder. De aanvraag voor dit initiatief werd goedgekeurd door Fonds 1818 en daarom kon Hebru en Splitkorrel starten met de aanleg van de baan.
Alle bewoners van de buurt kunnen nu samenkomen bij de jeu-de-boulesbaan. Zij ontmoeten elkaar en hebben de mogelijkheid om gezellig te gaan jeu-de-boulen. Natuurlijk zijn alle Lissers welkom. Na het buurtonderzoek, een zoektocht naar sponsoren, fondsen en samenwerkingspartners was het 23 juni dan eindelijk zover: de baan was gereed en de feestelijke opening was een feit.

Joop den Blanken, één van de initiatiefrijke bewoners, heette alle aanwezigen van harte welkom. Hij bedankte Fonds 1818, Drukkerij Flora, Albert Heijn Lisse, Hebru en Splitkorrel, gemeente Lisse, Monique van der Weijden (contactfunctionaris gemeente HLT Samen), Dionne Scheepmaker (buurtwerker Welzijnskompas) en alle hardwerkende buurtbewoners. De schaar werd overhandigd aan wethouder Kees van der Zwet. Hij onthulde een bord met spelregels. Met het gooien van boules opende van der Zwet de baan dan officieel.

Zo`n 75 inwoners uit Lisse, waarvan ook leden van jeu-de-boulesvereniging Les Boules Fleuries, kwamen een kijkje nemen en veel van hen hadden hun boules meegenomen.

‘Kom naar het Veldhuyzen van Zantenpark in Lisse, ontmoet elkaar en geniet van het samen boulen.

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten