logo

Op pad met de welzijnsadviseur

Een ding in het leven is zeker: dingen veranderen. Vaak zijn het kleine veranderingen waar we prima mee om kunnen gaan.

We passen onze planning aan, leren iets nieuws of ronden een taak af. Soms zijn het veranderingen waar we niet zo makkelijk het hoofd aan kunnen bieden. Een heftige gebeurtenis, verandering van werk of het verlies van een dierbare. Dan vergt het inspanning een nieuwe balans te vinden en vragen we onszelf vaak af: wat heb ik hierbij nodig?

Een vraag die voor jezelf moeilijk kan zijn te beantwoorden, zeker met een vol hoofd of een drukke agenda. Met deze vraag mag je altijd aankloppen bij een welzijnsadviseur. Niet dat wij een antwoord klaar hebben, maar wij hebben wel de tijd voor een gesprek en een luisterend oor. Iedereen is anders en iedere situatie ook. Het antwoord op wat je nodig hebt ligt vaak in jezelf, maar komt pas boven drijven als je er over praat. En soms sluit jouw antwoord aan bij iets wat anderen ook nodig hebben.

Bijvoorbeeld: bij het omgaan met het overlijden van een dierbare is er een ontmoetingsgroep waar je kan luisteren en delen. Voor het leren minder te piekeren en meer in het nu te zijn is er een training in de buurt. En voor het vinden van positieve afleiding en het leren kennen van nieuwe mensen zijn er verschillende soorten activiteiten of vrijwilligerswerk. De welzijnsadviseur vertelt je hier graag over als het kan helpen bij het maken van jouw nieuwe balans. En zo niet, denken we mee over wat er bij jou past of luisteren we naar jouw plannen. Want een gesprek helpt vaak in het zetten van een stapje vooruit. Het volgende stapje naar jouw nieuwe balans.

Bij behoefte aan een gesprek met één van onze welzijnsadviseurs, kan er contact worden opgenomen met de volgende adviseurs;

Inoek Post voor de gemeente Lisse i.post@welzijnkompas.nl

Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom b.westerhoven@welzijnskompas.nl

Carmen van Wort voor beide gemeenten c.vanwort@welzijnskompas.nl

Telefoon:  0252-757100

 

Neem contact op

Bel mij terug