logo

Nabuurschap op de kaart gezet in Pieter van Eyckheem Hillegom

Hans de Man, sinds lange tijd woonachtig in de Pieter van Eyckheem Hillegom, liep al jaren rond met een droom. Het leek hem zo mooi als mensen elkaar weer (meer) om hulp zouden durven vragen. Elkaar helpen wanneer dat echt nodig is. Met een boodschap, een potje koken omdat het zelf door omstandigheden even niet lukt of een ritje naar het ziekenhuis. Nabuurschap zoals dat zo mooi genoemd wordt in Drenthe, waar Hans oorspronkelijk vandaan komt. Het bleef jaren bij dromen, maar tijdens de Week van Zorg en Welzijn 11 – 16 maart 2019, is het  project dan echt van start gegaan.

Een krantenbericht over het Jaar vol Ontmoeting, waarin eenzaamheid en ontmoeting centraal staan, en waarin werd opgeroepen om mee te denken over mooie initiatieven met WelzijnsKompas, was het laatste zetje wat Hans nodig had om met zijn droom aan de slag te gaan. Er werd contact gezocht met de buurtwerker van WelzijnsKompas en samen werd het idee van nabuurschap verder uitgewerkt.

Basisschool De Giraf vond het een mooi initiatief en stelde de aula beschikbaar voor de startbijeenkomst voor de bewoners van Pieter van Eyckheem. Maar liefst de helft van de huishoudens van de Pieter van Eyckheem was aanwezig, een waanzinnig mooie opkomst!

Nabuurschap wordt gestart met een straat WhatsAppgroep om elkaar makkelijker te hulp te schieten. En wie weet wat voor mooie ontmoetingen daaruit voortkomen.

Ook een droom voor de buurt of een ander mooi idee? Buurtwerk van WelzijnsKompas gaat graag in gesprek. Neem contact op met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas, c.french@welzijnskompas.nl / 0645162321.

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten