logo

Marlissa

Hallo allemaal,

Ik vind het leuk dat ik me op deze manier kan voorstellen in de nieuwsbrief van WelzijnsKompas.
Mijn naam is Marlissa Cornelissen. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Hillegom.

Momenteel doe ik de opleiding Sociaal werk op het Nova College in Hoofddorp. Ik zit in mijn laatste (3e jaar) van de opleiding. Om dit laatste jaar goed af te ronden moet ik drie dagen in de week stage lopen en waar leek mij dat nou leuker dan bij Welzijnskompas! Voor mij was WelzijnsKompas al bekend en ik heb heel veel zin om mij in te zetten voor de veelzijdige activiteiten en projecten die WelzijnsKompas biedt. Ik hoop dat ik tijdens deze stage veel kan leren en dat ik de kans krijg om nieuwe ideeën en creativiteit in te brengen!

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij het Zomerpark, een verzorgingshuis in Nieuw Vennep. Ik werk op een afdeling met dementerende ouderen en vind deze doelgroep uitdagend en interessant. Ik krijg voldoening uit het ondersteunen en begeleiden van mijn cliënten en vind het fijn dat ik iets voor ze kan betekenen, iedere dag weer. Zo kan ik hun dag toch iets leuker en gezelliger maken. Buiten het feit dat ik ouderen een hele leuke doelgroep vind, ligt mijn interesse ook bij jongeren. Ik heb gewerkt op een middelbare school met een klas met kinderen die in een reguliere klas moeilijk konden functioneren. Dit kwam mede door gedrag- en leerproblemen. Het was een uitdaging om de leerlingen te ondersteunen en ze zo een stapje verder te kunnen helpen. Ik heb daar geleerd dat ieder stapje er eentje is in de juiste richting: een mooie toekomst. Over toekomst gesproken, het leek er in eerste instantie op dat die van mij in het water zou vallen. Als klein meisje was mijn droom om danseres te worden. Een blessure gooide roet in het eten, een dansopleiding zat er voor mij niet meer in.

Gelukkig vond ik in Sociaal werk een opleiding waarin ik mezelf kan ontplooien en iets kan gaan doen voor de maatschappij en mensen in verschillende doelgroepen, die me stuk voor stuk aan het hart liggen.

Bedankt voor het lezen en misschien wel tot snel!

Marlissa.

Neem contact op

Bel mij terug