logo

Lisse Actief

Wij zijn Giselle, Cora, Frank, Benny Ivo en Dionne en samen vormen wij Team buurtsportcoaches Lisse.

Het sportakkoord 2019-2022 is door gemeente Lisse en verschillende partners op papier gezet. Nu is het aan Team buurtsportcoaches om daar invulling aan te geven. Sport en bewegen wordt gezien als maatschappelijk bindmiddel in de samenleving. Enerzijds om een gezonde leefstijl te bevorderen. Anderzijds om invulling te geven aan de sociale rol; iedereen moet mee kunnen doen naar eigen vermogen.

De speerpunten van het sportakkoord zijn:

  • Een leven lang bewegen.
  • Een sportieve basis voor de jeugd.
  • Sporten, bewegen en spelen in de openbare ruimte.

Aan ons als team de taak om het aanbod op het gebied van sporten en bewegen op overzichtelijke wijze zichtbaar te maken. Ook zetten wij ons als buurtsportcoaches in om daar waar mogelijk partijen en activiteiten met elkaar te verbinden. Dit gebeurt her en der al, maar wij gaan nog meer op zoek naar matches en samenwerkingen.

Het team heeft als motto ‘samenwerking betekent dat je elkaar versterkt’.
Team buurtsportcoaches Lisse stelt Lissers en sportverenigingen de vraag waar zij behoefte aan hebben en waar zij van dromen. Welke wensen liggen er op tafel? Het digitale platform www.lisseactief.nl is één van de resultaten waar aan is gewerkt. Sportaanbieders gaven aan dat zij de behoefte hadden aan één plek waar het aanbod op het gebied van bewegen en vitaliteit te vinden is.

Neem ook eens een kijkje op het platform om het nieuws, de ontwikkelingen en het actuele aanbod op het gebied van sport, bewegen en gezondheid te kunnen vinden (voor jong en oud). Zelf activiteiten aanmelden voor op de site behoort ook tot de mogelijkheden.

Heb je vragen over sport, bewegen in Lisse? Of heb je ideeën of feedback? Neem dan gerust contact met ons op!
Heb je een hulpvraag of ben je benieuwd naar onze werkzaamheden, weet ons dan ook te vinden.

Sportieve groet,

Dionne Scheepmaker, buurtwerker en buurtsportcoach

Mail:            teambsclisse@outlook.com

Telefoon: 06-45 33 15 45

Wil je de nieuwsbrief, die eens per kwartaal uitkomt, ontvangen? Stuur dan een mail naar dionne_teambsclisse@outlook.com

 

 

Neem contact op

Bel mij terug