logo

Jubileum – 5 jaar duofiets in Lisse

Het is 5 jaar geleden dat het project Duofiets bij WelzijnsKompas in Lisse is gestart. Afgelopen zaterdag is dit jubileum gevierd met de gasten én de vrijwilligers van de duofiets.

In het begin kwamen er tijdens de ritjes verbaasde reacties op de bijzondere duofiets. Wij konden toen vol trots zeggen, dat is onze fiets. Vandaag de dag wordt een duofiets veel vaker gezien in het straatbeeld waardoor er bij ons steeds meer aanmeldingen komen van klanten en vrijwilligers. Waren we in 2012 gestart met een handjevol klanten en vrijwilligers, nu hebben we ruim 20 klanten én ruim 20 vrijwilligers.

Het fietsen is dan ook bijzonder leuk. Je moet je voorstellen dat je lang niet hebt gefietst, je bent weer lekker buiten met je haren in de wind. Je kunt de seizoenen weer voelen en ruiken. Er wordt gefietst langs oude bekende plekken waar de mensen hebben gewoond of gewerkt. Of er wordt een mooie fietsrit gemaakt door de duinen, of langs de bollenvelden. Zelfs nu op mooie

winterdagen wordt er ook nog gefietst. En het is gezellig, samen met de vrijwilliger op de fiets, er ontstaat al gauw een gezellig praatje.

We hebben een mooie groep vrijwilligers. Het is leuk te zien dat de vrijwilligers elkaar tips geven, over leuke fietsroutes of een leuke rustplek. Zo zijn er al veel mooie ritjes gemaakt. Kortom de duofiets is een mooie aanwinst voor de inwoners van Lisse.

We hebben er een gezellige ochtend van gemaakt, met een lekker stukje taart gebakken door de mensen van de dagbesteding van het wijkcentrum Dichtbij van het Raamwerk.

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten