logo

Het is de kunst om iemands talent te ontdekken

Maar liefst 250 vrijwilligers werken bij WelzijnsKompas. Van buschauffeur tot receptionist, van maaltijdbezorger tot netwerkcoach. Met zoveel ervaring is het geen wonder dat WelzijnsKompas ook andere organisaties in de regio steunt in hun vrijwilligersbeleid.

Marian Kofoed is adviseur vrijwillige inzet en organiseert bijvoorbeeld cursussen over fondsenwerving en over goed bestuur. “Maar organisaties kunnen ook bij ons terecht voor informatie over verzekeringen of over gemeentelijke regelgeving. Als je maar een kleine club bent, is dat heel handig.” Een ander handigheidje is de vacaturebank voor vrijwilligers die op welzijnskompas.nl staat. “Daarnaast kunnen mensen ’s maandags in de bibliotheek van Lisse op spreekuur komen. Dan bedenken we samen welk werk goed past en waar je eens zou kunnen gaan praten.”

De beste match

Dat kan ook zomaar bij WelzijnsKompas zelf zijn. Daar kan men terecht bij medewerker vrijwillige inzet Ingrid van der Ploeg, die altijd op zoek gaat naar de beste match. Ingrid begeleidt bijvoorbeeld de maaltijdbezorging, vervoer van en naar het ziekenhuis en contactmaatjes. “Keuze is er genoeg. Er zijn de laatste jaren ook nieuwe functies bijgekomen, zoals receptie of netwerkcoaching. En steeds vaker kunnen we wat sterkere vrijwilligers een coördinerende rol bieden. De trainingen en begeleiding daarvan verzorgen wij.”

Hoewel bij Ingrid veel vrijwilligers al lang meelopen, zien zij en Marian ook een andere trend. Marian: “Mensen doen tegenwoordig liever incidenteel wat of gaan mee in een tijdelijk project. Dan is het belangrijk dat je als organisatie meebeweegt. Een uitgebreide vacature plaatsen met alleen maar eisen, dat werkt niet meer. Mensen willen leuk werk en zich blijven ontwikkelen.”

Ingrid van der Ploeg en Marian Kofoed

 

Terug naar overzicht

Neem contact op

Bel mij terug