logo

Ik doe mee – interview Wandel Je Fit

Het tweede interview in de reeks ‘Ik doe mee’. Stagiair Marlissa sprak met een deelneemster van wandelgroep Wandel Je Fit.

Ik ben Marlissa, stagiair bij WelzijnsKompas. Voor de rubriek ‘Ik doe mee’ interview ik iedere maand een deelnemer van een activiteit van WelzijnsKompas. Deze keer heb ik gesproken met Thea van Breukelen, deelnemer van de activiteit Wandel Je Fit. Thea is 75 jaar en woont in Lisse. Zij is opgegroeid in Hilversum en na een avontuur in Amerika, via Hoofddorp, in Lisse neergestreken. Thea is een kunst- en cultuurliefhebber en bovendien een natuurmens. Naar aanleiding van een bericht in de krant over de Wandel Je Fit, besloot zij zich aan te melden. Door de wandelgroep is zij veel meer gaan ontdekken over Lisse. Bedankt Thea voor het interview! En aan de lezer: veel leesplezier!

Aan welke activiteit doet u mee?
De activiteit Wandel Je Fit.

Waar en wanneer vindt de activiteit plaats?
We wandelen iedere dinsdagavond en donderdagavond. Op de dinsdag verzamelen we om 18.30 uur en op donderdag om 19.00 uur. Rond 20.00 uur hebben we dan zo’n 7 km in de benen. Verder wandelen we ook de derde zaterdag en de eerste zondag van de maand. De wandeltochten in het weekend zijn een stuk pittiger, we lopen dan tussen de 10 en 12 km., maar ook erg leuk.

Frans, de initiatiefnemer van de wandelgroep, bedenkt alle routes. Hij heeft inmiddels zo’n 24 verschillende routes bedacht, buiten de weekendroutes om. Elke keer een andere route maakt het gewoon erg afwisselend. Bijvoorbeeld met de kerst, toen het dorp zo leuk verlicht was, dit was gewoon een erg gezellig gezicht!

Wat vindt u zo leuk aan de activiteit?
Ik was natuurlijk nieuw in Lisse en door het wandelen heb ik Lisse en omgeving beter leren kennen, Frans deelt ook veel kennis over Lisse tijdens het wandelen. Verder vind ik het ook leuk om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen. Je loopt iedere keer met iemand anders en vaak deel je interesses en hobby’s. Maar er komen ook andere verhalen naar boven, zo ik raakte bijvoorbeeld aan de praat met een weduwnaar. Ikzelf heb ook mijn man verloren en kon daardoor aanvoelen wat hij heeft meegemaakt en zodoende hadden wij een fijn gesprek. Naast serieuze gesprekken, komen er natuurlijk ook vrolijke en gezellige gesprekken naar boven. Zo kwam ik een Française tegen die lerares was op een school. Ik ben zelf ook lerares geweest, en zo kwamen we erachter dat we een gemeenschappelijke collega hadden. Dat was wel erg grappig en leuk! De wandelgroep is erg goed voor de sociale contacten. Je wandelt en deelt dus ook verhalen met elkaar. Je kan elkaar ook een luisterend oor bieden, dat is erg belangrijk. Voor mijn vrijwilligerswerk in Hoofddorp, in een buurthuis voor ouderen, doe ik dat ook. Het praten en de sociale contacten kan veel verschil maken voor mensen.

En nog het allerleukste is dat ik door de wandelgroep mijn nieuwe liefde heb ontmoet. We delen dezelfde passie en kunnen dit nu samen uitoefenen, we wandelen dus ook buiten de groep veel samen.

Wat betekent deze activiteit voor u? (Wat brengt het u? ontwikkeling? Sociale contacten? Ontmoeting? Vitaliteit?)
Eigenlijk alles, lacht Thea. Ik ben erg blij met deze activiteit. 

Welke nog niet bestaande activiteit zou u graag terug willen zien in het aanbod van WelzijnsKompas?

Het zou leuk zijn om met een groep bijvoorbeeld pannenkoeken te eten of een drankje te drinken. Dat is goed voor het socialiseren met elkaar. Dit is nu natuurlijk lastig in coronatijd, maar misschien leuk om op te pakken als het weer mogelijk.

Heeft u een leuke groep deelnemers die ook mee doen?
Het is zeker een leuke groep. Ze komen altijd, ook als het regent. Gewoon echt omdat ze het leuk vinden. Frans regelt alles ook erg goed. Hij heeft de ‘Wandel je fit’ groep opgezet samen met WelzijnsKompas. Uiteindelijk is hij zelfstandig verder gegaan, maar WelzijnsKompas ondersteunt daar waar nodig. Hij regelt alle routes en staat altijd ruim van te voren iedereen te ontvangen. Iedereen is altijd erg blij en tevreden.

 

Neem contact op

Bel mij terug