logo

Hélène maakt hartverwarmende post

Onze stagiaire Marlissa interviewt iedere maand een Hillegommer of Lisser die meedoet aan een activiteit van WelzijnsKompas. Deze maand sprak zij met Hélène van Gastel. Zij maakt post die tijdens de Tour d’Amour wordt uitgedeeld. Hélène is zeer fanatiek; zij heeft al honderden pakketjes en kaarten gemaakt. Wij zijn heel erg blij met haar betrokkenheid. Hélène is 63 jaar en woont in Lisse, ze houdt  ontzettend van knutselen, lezen en creatief bezig zijn.

Aan welke activiteit doet u mee?
Ik doe mee aan het maken van hartverwarmende post. Als ik ook maar een beetje tijd over heb dan maak ik leuke, creatieve pakketjes voor de Tour d’ Amour.

Wat maakte dat u hartverwarmende post ging maken?
Vorig jaar belandden we in Nederland in de eerste lockdown. Ik werk bij Marente als verzorgende C en ik kreeg al snel in de gaten dat mijn cliënten (bijna) geen post of leuke attenties kregen en andere mensen wel. Dat komt omdat zij zelfstandig wonen en niet in een verzorgingshuis. Er werden veel grote acties opgezet om de mensen die in verzorgingshuizen wonen aandacht te schenken. Dat was heel goed natuurlijk, maar degene die zelfstandig wonen kregen die aandacht niet.

Mijn kleindochter van 7 jaar begon met het maken van kaarten voor ouderen. Toen ik de oproep las van WelzijnsKompas over hartverwarmende post voor de Tour d’Amour, wekte dat mijn interesse. Ik nam contact op met buurtwerker Dionne voor meer informatie en werd enthousiast. Samen met een vriendin ben ik aan de slag gegaan; we inspireren elkaar en maken samen veel mensen blij. Dat ik anderen blij kan maken en hen op deze manier op kan vrolijken, vind heel waardevol.

Hoeveel tijd bent u er mee bezig?
Ik maak hartverwarmende post wanneer ik tijd heb. Het is geen verplichting, maar als ik tijd en zin heb om te knutselen dan ga ik aan de slag. Zo heb ik met Pasen heel veel mooi gekleurde doosjes gemaakt met een verrassing erin. Inspiratie krijg ik door met vriendinnen te brainstormen en op de website Pinterest staan ook hele leuke inspirerende knutselideeën. Bij een (niet te dure) winkel haal ik dan vervolgens gekleurd papier en zo knutsel ik dan van alles in elkaar. Het ziet er leuk uit, kost niet veel, maar het belangrijkste is eigenlijk dat je er andere mensen blij mee maakt. Daar doe je het voor toch?

Wat vindt u het leukste om te maken en waarom?
Ik werk het liefst met papier. Dat kun je gemakkelijk vouwen, plakken en knippen. Je kunt werken met speciale thema’s en de knutselwerkjes daarop aanpassen. Het voordeel is ook dat je snel resultaat ziet. Het ziet er leuk uit en is niet moeilijk om te maken. Papier heb je ook altijd wel in huis, vooral als je kleinkinderen hebt.

Hoe blijft u gemotiveerd om hartverwarmende post te blijven maken?
De buurtwerker geeft altijd een terugkoppeling dus ik weet hoe blij mensen reageren als zij iets krijgen wat ik gemaakt heb. Ikzelf ben ook een keer verrast met een Tour d`Amour bezoekje; heel leuk! Er waren hartjes op de stoep getekend en er lag een bosje tulpen met een kaartje. Je raakt nog meer gemotiveerd als je ziet hoe blij mensen worden als zij onverwachts een attentie ontvangen. Het is toch een stukje aandacht wat je ze kan geven.

 

 

 

 

Neem contact op

Bel mij terug