logo

Get Together – een terugblik

Regelmatig krijgen we de vraag: wat gebeurt er eigenlijk tijdens zo’n Get Together bijeenkomst voor jonge mantelzorgers? Om je een beeld te geven, een samenvatting van de laatste twee edities. Foto’s en filmpjes van eerdere edities zijn te vinden op de Instagram pagina van WelzijnsKompas en die van jongerenwerk Lisse.

Mario Kart Live -home circuit: Gespeeld door de jonge mantelzorgers via de Nintendo Switch. Nadat ze eerst zelf een racebaan in elkaar hadden gezet in de grote zaal van jongerencentrum de Greef. Een goed voorbeeld van hoe gamen prima samen kan gaan met offline elementen en plezier.

Foodpong: Een etensvariant op het bekende spel Beerpong. Niets zo verbindend als samen een spel spelen dat in het begin best spannend is, omdat je niet weet wat je gaat eten… En ook het competitie-element hielp mee. Al snel wisten de jongeren dat nummer 11 en nummer 24 erg lekker waren en werden die ‘verdacht vaak’ raak gegooid!

‘Het is zo fijn om samen met het jongerenwerk op een luchtige manier deze jongeren bij elkaar te kunnen brengen. Iedere derde donderdagmiddag van de maand is er een moment waarin het even echt volledig om hen draait. Een activiteit waarbij er contact is met andere jonge mantelzorgers. Deelnemers aan Get Together zijn normale jongeren, met een bijzondere thuissituatie. Het helpt alleen al weten dat je niet de enige bent met een bepaalde thuissituatie, aldus Edith Schouten.’

Meedoen?
Is er bij jou in het gezin ook iemand ziek en lijkt het je leuk om mee te doen met leeftijdsgenoten (10-15 jaar)? Meld je dan (via je ouders) aan door een mail te sturen naar Edith Schouten, adviseur mantelzorg  WelzijnsKompas. Je bent van harte welkom!

PS: wist je dat jonge mantelzorgers uit Hillegom en Lisse een Pluim (cadeaubon twv 30 euro) kunnen aanvragen?

Neem contact op

Bel mij terug