logo

Een dag speciaal voor mantelzorgers

Vier jaar geleden ging Carola Mense aan de slag als balievrijwilliger bij toen nog Welzijn Hillegom. Fulltime werken gaat niet meer, vrijwilligerswerk gelukkig nog wel. Al gauw werd duidelijk dat Carola goed kon organiseren. Het klikte met de mantelzorgadviseur en ze werd gevraagd de Dag van de Mantelzorg te organiseren. Elk jaar is het weer een feestje.

Zo’n 80 mensen komen jaarlijks naar de Dag van de Mantelzorg. Deze wordt afwisselend in Hillegom of Lisse georganiseerd. “De Dag van de Mantelzorg is bedoeld voor al die mensen die het hele jaar intensief voor iemand zorgen”, legt Carola uit.

Mantelzorgers die bekend zijn bij WelzijnsKompas worden persoonlijk uitgenodigd. Dat zijn er inmiddels al meer dan 900.  Anderen worden via Facebook en een bericht in de krant geïnformeerd. Niet iedereen heeft behoefte aan een gezellig samen zijn en ook dat is goed. Carola: “Voor mensen die bijna nooit iets voor zichzelf doen, betekent de dag heel veel.”

Behalve voor de Dag van de Mantelzorg kunnen mantelzorgers bij WelzijnsKompas terecht voor advies en informatie, een luisterend oor en hulp bij regelingen. Zoals de HHT-regeling (Huishoudelijke Hulp Toelage) voor mantelzorgers. En ook voor jonge mantelzorgers wil WelzijnsKompas veel meer gaan doen. “Ik wil één mooi verhaal vertellen over de Dag van de Mantelzorg”, vertelt Carola. “En dat gaat over mijn dochter. Vier jaar geleden nam ik haar mee omdat we niet genoeg vrijwilligers hadden. Ze had er helemaal geen zin in, zuchtend en steunend ging ze mee. Maar aan het eind van de dag zat ze hand in hand met een oud dametje dat haar levensverhaal vertelde. Sindsdien gaat ze elk jaar mee, samen met drie vriendinnen. Ze vinden het geweldig om iets voor een ander te kunnen betekenen en dat is heel leuk om te zien.”

Bekijk hier ook het interview met Carola.

Edith Schouten, mantelzorgadviseur: “Tijdens de Dag van de Mantelzorg en de uitreikingen van het mantelzorgcompliment spreken we heel veel mantelzorgers. Dan horen we op een andere manier wat hen bezighoudt. En over hun vragen en signalen gaan wij weer in gesprek met organisaties.”

 

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten