Na 10 jaar welzijnswerk in Hillegom en Lisse heeft directeur Nyncke Morad per 1 september afscheid genomen van Welzijnskompas om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wij zijn erg enthousiast dat we in Mieke Telder een waardige opvolger hebben gevonden.
Onder Nyncke’s leiding heeft Welzijnskompas zich de laatste jaren ontwikkeld tot een zelfbewuste, professionele en creatieve organisatie die gemakkelijk meebeweegt met de vragen uit de samenleving. De inwoner staat centraal, niet alleen bij ondersteuningsvragen, maar vooral als gelijkwaardig partner. Positieve Gezondheid is op de kaart gezet en inmiddels gemeengoed aan het worden in Hillegom en Lisse. Met innovatieve projecten zijn er nieuwe doelgroepen bereikt. Er zijn grote stappen gezet in buurtgericht en collectief werken. Welzijnskompas is voor steeds meer inwoners en partners een belangrijke samenwerkingspartner. Nyncke heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Als team zijn we Nyncke enorm dankbaar voor alles wat zij voor Welzijnskompas heeft gedaan en bereikt.
Opvolger Mieke Telder stelt zich aan jullie voor
Mijn naam is Mieke Telder. Ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag. Sinds 1978 woon ik in Alphen aan den Rijn, samen met mijn man Cees. We hebben twee kinderen, Joost (37) en Lotte (34).
Ik heb jaren als leidinggevende in de thuiszorg gewerkt en binnen de thuiszorg de informele zorg mogen vormgeven (wat superleuk was!) In 2002 ben ik overgestapt naar het welzijnswerk. En dat voelde als thuiskomen. Ik werd directeur van een kleine welzijnsorganisatie waar ik uiteindelijk 20 jaar heb gewerkt. Onder mijn leiding (en mede door drie fusies) is deze organisatie uitgegroeid tot een brede, middelgrote welzijnsorganisatie. Eind 2021 ben ik daar weggegaan om, samen met mijn broers en zussen, alle aandacht te kunnen besteden aan de zorg voor onze terminaal zieke (schoon)zus.
Na een periode van mantelzorgen ben ik weer aan de slag gegaan en heb ik mooie opdrachten mogen uitvoeren voor verschillende welzijnsorganisaties, waaronder De Driemaster, Participe en Palet Welzijn.
Werk heeft altijd centraal gestaan in mijn leven, maar ons huis in Midden-Frankrijk is de plek waar ik heerlijk tot rust kom, klusjes doe en in de tuin werk. Ook zorg ik voor mijn 92-jarige moeder die nog zelfstandig woont. Samen met mijn twee zussen vormen we een fantastisch thuiszorgteam voor mijn moeder, die steeds meer ondersteuning nodig heeft om haar zelfstandigheid te kunnen behouden.
Hoewel het welzijnswerk in elke gemeente net iets anders is, ga ik vanaf 1 oktober mijn ervaring en kennis inzetten voor Welzijnskompas. Ik ben een verbinder en denk altijd in kansen en mogelijkheden. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en snel kennis te maken met de gemeenten, partners en natuurlijk het team en de vrijwilligers van Welzijnskompas.
En nog een wisseling
Want ook Esther Tait neemt afscheid van haar functie. Na drie jaar als bestuursvoorzitter wordt zij opgevolgd door Frans Nederstigt, die per 7 oktober tot het bestuur van Welzijnskompas zal toetreden. Wij willen ook Esther bedanken voor haar daadkracht en de plezierige samenwerking binnen de organisatie en het bestuur.
Ook Frans stelt zich graag voor
Mijn naam is Frans Nederstigt en ik woon sinds 2003 met mijn gezin in Voorhout. Ik werk als accountmanager bij RVO, een organisatie die voor verschillende ministeries op ondernemersgerichte regelingen uitvoert. Ik beheer daarbij de relatie en (financiële) afspraken tussen de organisatie en het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Van 2010 tot 2022 was ik raadslid, fractievoorzitter en commissievoorzitter in Teylingen. Na drie perioden vond ik het wel tijd voor wat (en voor iemand) anders, maar het lokaal bestuur bleef een sterke aantrekkingskracht uitoefenen.
Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik als nieuwe bestuursvoorzitter van Welzijnskompas kan bijdragen aan een belangrijke organisatie die werkt aan een socialere en sterkere samenleving.