logo

Aftrap Jaar vol Ontmoeting in Lisse en Hillegom

Hoe zet je je voelsprieten uit om eenzaamheid te signaleren?’

Op 4 oktober 2018 vond de aftrap plaats van de week van de eenzaamheid, tevens de aftrap voor het Jaar vol Ontmoeting in Lisse en Hillegom.

Tijdens dit jaar wordt er een Festival der ontmoeting georganiseerd en gaan er o.a. verschillende dialoogtafels plaatsvinden om eenzaamheid beter bespreekbaar te maken. Dit om mensen te inspireren, handvatten te bieden en meer matches te maken tussen de vraag naar en het aanbod van (sociale) activiteiten.

Op 13 december organiseerde de gemeente Lisse i.s.m. WelzijnsKompas een dialoogtafel over het thema eenzaamheid. Ruim 20 deelnemers praatten met elkaar over dit thema in het gemeentehuis in Lisse.

Bij een dialoogtafel gaat men met een groep van zes tot tien personen met elkaar in gesprek. Je verkent een thema, in dit geval eenzaamheid, en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit.

Eenzaamheid raakt veel mensen, ook in Lisse, en komt voor bij mensen van alle leeftijden: jongeren, volwassenen en ouderen. Iedereen die mee wil praten over eenzaamheid kan aanschuiven bij een dialoogtafel.

 

Ook meedoen aan een dialoogtafel of er zelf één organiseren? Dat kan!

Meer info bij Carlijn French
0252 –  757100
c.french@welzijnskompas.nl

 

Neem contact op

Bel mij terug