logo

De VoorleesExpress

Ben je op zoek naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk? Start dan als vrijwilliger bij jouw eigen voorleesgezin en draag bij aan een toekomst zonder taalachterstand.

Als voorlezer heb je twintig contactmomenten met een gezin in Hillegom. Je bezoekt ze thuis, of als dat in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk is, zien jullie elkaar online of op een plek waar je goed afstand kunt houden. Je doet dit één, of meerdere keren per week, op vaste momenten. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. Leuk en waardevol vrijwilligerswerk!

In 2019 is WelzijnsKompas i.s.m. de Bibliotheek Zuid-Kennemerland gestart met de VoorleesExpress in Hillegom. Met ingang van dit nieuwe jaar neemt Bibliotheek Bollenstreek het stokje van ons over.

Wil je bijdragen aan een toekomst zonder taalachterstand en ben je enthousiast geworden over de VoorleesExpress Hillegom? Neem voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek contact op met Anouck de Wringer via voorleesexpress@bibliotheekbollenstreek.nl

Bezoek ook de site van VoorleesExpress meer informatie.

Neem contact op

Bel mij terug