logo

De Reizende Ster

Buurtwerk gaat met de Tuktuk op reis door Lisse en Hillegom op zoek naar inwoners die zich inzetten voor een ander. We gaan in gesprek met Lissers en Hillegommers die voor warmte zorgen en dorpsgenoten helpen of bij elkaar brengen. Reizende Sterren zorgen voor mooie ontmoetingen; zij zijn bijzondere sterren die wij graag laten schijnen.

Met wie maken we kennis vandaag?
Dit keer maken wij kennis met een dame die de jas van de ‘Reizende Ster’ wel heel goed past, Linda de Bruin-Geuzinge. Linda vliegt namelijk al meer dan 30 jaar de wereld rond én is ook nog eens heel sociaal. Linda vertelt; ik ben geboren in Kinshasa, voormalig Belgisch Congo. Mijn vader werkte bij een Belgisch bedrijf en later ben ik samen met mijn ouders verhuisd naar België. Mijn ouders zijn helaas beiden al overleden, maar zij waren ontzettend sociale mensen en daardoor ben ik ook écht een ‘sociaal mens’ geworden.

Ik studeerde boekhouden en informatica, maar kwam er gaandeweg achter dat die studie echt niets was voor mij. Indertijd werkte ik, om een zakcentje te verdienen, bij een taverne en op een dag maakte een klant de opmerking dat hij een stewardessen bestaan wel bij mij vond passen. Ik dacht niet lang na en ondernam actie.

Ik solliciteerde en al snel ging ik aan het werk bij MartinAir. Maar KLM vloog verder over de wereld en dat vond ik erg interessant. Inmiddels werk ik bijna 29 jaar met veel plezier bij KLM en ben in 2019 gepromoveerd tot Senior Purser. Samen met mijn man en 2 zonen woon ik al 19 jaar in de Poelpolder in Lisse.

Waar word je blij van?
Met iets kleins heel wat bereiken, daar word ik blij van. Ik merk dat de wereld harder wordt, maar in contact blijven met de ander blijf ik belangrijk vinden. Want het menselijke contact….het sociale….dat kan ik niet missen….het drijft mij. Ik doe al heel wat jaren met veel plezier vrijwilligerswerk bij hockeyclub Hisalis. Als je merkt dat een ander je waardeert, krijg je daar toch energie van? Mijn passie is koken; ik word er blij van als ik samen met vriendinnen kook en voor mijn gezin heerlijke gerechten op tafel zet.

Wat brengt het je dat je een ander graag helpt?
Ik ben zo opgevoed. Die gastvrijheid heb ik van mijn ouders meegekregen. Mijn moeder kwam uit een groot gezin. Als er iemand jarig was dan stonden mijn ouders 2 lange dagen in de keuken. Niemand mocht zonder een fatsoenlijke maaltijd naar huis.

Jezelf gastvrij opstellen stond bij ons thuis hoog in het vaandel en ik geef dit graag door aan mijn eigen kinderen. Onze deur staat altijd open voor een ander. Zo komt er ieder jaar wel een heel hockeyteam lunchen of bbq’en. En ik breng wel eens een lekkere maaltijd naar de buren. We maken er altijd wat gezelligs van.

Heb je een tip voor de lezers? (op het gebied van klaar staan voor een ander)
Een klein gebaar wordt altijd enorm gewaardeerd. Het hoeft geen heel project te zijn wat je gaat organiseren in de buurt waar je woont, het zit `m vaak in de hele kleine dingetjes.

Nodig iemand uit voor een kopje koffie of vraag aan een voorbijganger die in de buurt woont hoe het gaat. Ook nu, in tijden van corona, kun je met een ander een gesprekje aangaan. Dat kan altijd, stel hierbij altijd open vragen.

Welke ster, die zorgt voor mooie ontmoetingen….die klaar staat voor een ander en een ander ziet, mogen we een volgende keer in het zonnetje zetten?
Ik zou graag Sven Cozijn in het zonnetje willen zetten. Hij is 25 jaar en erg actief als vrijwilliger bij Hisalis en vast ook in de buurt waar hij woont. Sven is een topper, hij houdt van een uitdaging en dat is ontzettend leuk om te zien.

Buurtwerk komt graag in contact met bijzondere sterren in Hillegom en Lisse. Bent of kent u een bijzondere ster die zorgt voor mooie ontmoetingen? We horen het graag!

Carlijn French                         c.french@welzijnskompas.nl

Dionne Scheepmaker         d.scheepmaker@welzijnskompas.nl

 

Neem contact op

Bel mij terug