logo

De Reizende Ster

Op weg naar Jeffrey Parmentier; Hillegommer, DJ, trompettist…..een jongeman vol creatieve en muzikale ideeën.

Maanden geleden bedacht Jeffrey een hele mooie actie en daardoor had hij het heel erg druk; soms trad hij wel 5 keer per dag op. Van het Henri Dunant Plein naar een plekje in Amsterdam Oud-Zuid waar je als straatmuzikant mag optreden. We spreken af bij Pierre, want de weersvoorspelling is 34C dus dan kun je geen ‘nee’ zeggen tegen dat heerlijke ijs.

 Buurtwerk gaat met de TukTuk op reis door Lisse en Hillegom op zoek naar inwoners die zich inzetten voor een ander. We gaan in gesprek met Lissers en Hillegommers die mooie ontmoetingen teweeg brengen, die voor warmte zorgen en dorpsgenoten bij elkaar brengen. Zij zijn bijzondere sterren die wij graag laten schijnen.

Met wie maken we kennis vandaag?
Ik ben Jeffrey en ik woon in Hillegom. Op mijn 7de stond ik al achter de draaitafels en wilde ik trompet leren spelen. Ik kan wel zeggen dat ik erg muzikaal ben. Zo`n 11 jaar geleden kocht ik mijn eerste draaitafels bij de Aldi en ging ik samen met een vriendje op onze slaapkamer draaien alsof we beroemde DJ`s waren. Rond diezelfde leeftijd zag ik tijdens de intocht van Sinterklaas een piet met een trombone. Toen wist ik het zeker; ik wil mensen blij maken met muziek.

De trombone werd al snel trompet, want mijn armen waren te kort om trombone te spelen. Tegen mij werd gezegd dat trompet al erg moeilijk zou worden….zo zonder voortanden…..ik was nog volop aan het wisselen namelijk. Maar trompet lukte en trombone kon altijd nog. Toen ik erachter kwam wat voor een veelzijdig instrument trompet is, bleef ik bij mijn keuze voor trompet. De Aldi draaitafels verruilde ik al snel voor Pioneer en de allereerste disco waar ik DJ was, was bij Jeugdland in Nieuw Vennep. Inmiddels treed ik op door heel Nederland. Tijdens Coronacrisis pakte ik mijn trompet en ging in mijn eentje mensen een hart onder de riem steken.

Waar word je blij van?
Blije mensen maken mij blij. Ik kan er echt van genieten als ik anderen blij kan maken met muziek. Ik draai vaak op feestjes en dan zijn er altijd mensen die meteen de dansvloer op komen. Dat is te gek, maar wat nog mooier is, als je de ‘zittenblijvers’ de vloer op krijgt. Ik sta trompet te spelen op crematies, tijdens Dodenherdenking, maar ook in winkelcentra en op feesten en partijen.

Tijdens de coronacrisis werd ik veel afgezegd als trompettist en DJ, want feesten en partijen gingen niet door. Ik heb er niet lang over na moeten denken en zette mij belangeloos in om te spelen bij verzorgingscentra, op pleintjes en voor flatgebouwen. Het wordt gewaardeerd wat ik doe en daar haal ik voldoening uit.

Wat brengt het je dat je een ander graag helpt?
Het trompet spelen op locaties door heel Nederland kost mij veel tijd, maar het is leuk om overal te mogen optreden. Ik maak veel nieuwe contacten. Laatst wilde ik geld ophalen voor het Prinses Maxima Centrum. Ik zocht op waar ik in Amsterdam als straatmuzikant aan de slag kon en belandde op een plek waar ik per toeval Nicolette van Dam en Lil’ Kleine tegen kwam. Zij wensten mij veel succes met mijn mooie acties; dat is toch te gek!

Heb je een tip voor de lezers? (op het gebied van klaar staan voor een ander)
Kijk om je heen wat jij zou kunnen doen, want je kan altijd iets betekenen voor een ander. Er is altijd wel iets te doen als je in mogelijkheden denkt.
Ik ben geen arts en zorg verlenen kan ik niet, maar ik denk aan wat ik wel kan en dat is trompet spelen. Wees creatief en durf jouw talent in te zetten.

Welke ster, die zorgt voor mooie ontmoetingen….die klaar staat voor een ander en een ander ziet, mogen we een volgende keer bij ‘De Reizende Ster’ in het zonnetje zetten?
Ik nomineer Ferdy van Breenen. Ik heb gehoord dat hij cadeauplanken maakt om lokale ondernemers en zorgmedewerkers, die het in deze tijden erg moeilijk hebben, te steunen.

Buurtwerk komt graag in contact met bijzondere sterren in Hillegom en Lisse. Bent of kent u een bijzondere ster die zorgt voor mooie ontmoetingen? We horen het graag!

Carlijn French                     c.french@welzijnskompas.nl

Dionne Scheepmaker         d.scheepmaker@welzijnskompas.nl

Neem contact op

Bel mij terug