logo

De Reizende Ster

Nog altijd reist team buurtwerk met de Tuktuk door Lisse en Hillegom om in gesprek te gaan met inwoners die mooie ontmoetingen teweeg brengen en voor warmte zorgen. Zij zijn bijzondere sterren die wij graag laten schijnen.

Voor deze editie van de ‘Reizende Ster’ ging buurtwerker Carlijn in gesprek met ….. Renate Damo. We kwamen haar op het spoor omdat ze vorig jaar meedeed met het Beste Idee van Hillegom. Een initiatief waarbij het draait om projecten waarbij ontmoeting centraal staat. Renate diende een plan in voor een mooie paasactie voor Hillegommers met een laag inkomen.

Met wie maken we kennis vandaag?
Ik ben een echte Hillegomse. Ik heb 20 jaar buiten de Bollenstreek gewoond, maar ben nu weer terug op mijn oude vertrouwde nest. Ik woon met mijn partner, zoon van 18 jaar, katten en honden in een prachtige boomgaard in Hillegom. Ik heb altijd terug gewild naar de Bollenstreek en vind het héérlijk om hier weer te wonen.

Waar word je blij van?
De kleine dingen in het leven. De eerste tulpjes die weer in bloei staan, een goed boek, vogeltjes. Dat ik genomineerd werd voor een bosje tulpen van de Bloemencorso. Ik ben blij dat mijn zoon het goed doet op school. Een visje eten met mijn vriend in IJmuiden. Elkaar groeten op straat. Complimentjes geven en krijgen.

Wat brengt het je dat je een ander graag helpt?
Ik werkte vroeger in de zorg. Toen ik afgekeurd werd wilde ik mij graag blijven inzetten voor een ander en dat ben ik ook altijd blijven doen. In Baarn, waar ik woonde, en nu ook in Hillegom. Zo ben ik de Facebookpagina’s
Hillegom Helpt en Warme hap over? gestart. Via deze pagina’s heb ik al veel mensen blij kunnen maken. Zo kreeg ik van Prakkie Hoofddorp, die zich inzetten voor mensen die het financieel zwaar hebben, heel veel stroopwafels waar ik mensen mee mag verblijden. Of ik krijg kleding binnen in een bepaalde maat en daar weet ik dan weer mensen voor. Zo zorg je dat spullen een tweede kans krijgen én maak je mensen blij. Hoe mooi is dat?

Ook na de komst van corona zat Renate niet stil en dacht ‘wat kan ik doen voor een ander?’ Ik kwam op het idee om ‘hart onder de riem’ kaarten te maken. Ik gebruik hiervoor oude riemen en kaarten en heb inmiddels al zo’n 140 straten in Hillegom een kaart bezorgd. Mijn doel is om alle inwoners van Hillegom een mooie kaart te bezorgen. Onlangs had iemand als verrassing een grote zak met kaarten voor mijn deur gezet en soms ontvang ik ook kaarten in de bus. Zo mooi! Ik heb inmiddels genoeg riemen, maar mochten er mensen zijn die kaarten willen doneren, dan zijn die van harte welkom. Ook gebruikte kaarten kan ik hiervoor goed gebruiken.

Heb je een tip voor de lezers?
Leef in het heden en in de toekomst, maar niet in het verleden. Geniet van de kleine dingen, er is zoveel moois in het leven. Denk in mogelijkheden, kijk wat er nog wél kan. En ik vind het ook heel belangrijk om elkaar niet te veroordelen.

Welke ster, die zorgt voor mooie ontmoetingen….die klaar staat voor een ander en een ander ziet, mogen we een volgende keer bij ‘De Reizende Ster’ in het zonnetje zetten?
Ik wil graag Evelyn nomineren. Ze roept mensen op afval te rapen in Hillegom. Een schone natuur, bewustwording en samen de schouders er onder zetten. Ik kan dit alleen maar toejuichen!

Buurtwerk komt graag in contact met bijzondere sterren in Hillegom en Lisse. Ben of ken jij een bijzondere ster die zorgt voor mooie ontmoetingen? We horen het graag!

Carlijn French                        c.french@welzijnskompas.nl

Dionne Scheepmaker        d.scheepmaker@welzijnskompas.nl

 

Neem contact op

Bel mij terug