MENU

Een Pluim voor onze jonge mantelzorgers

De Pluim is een bedankje voor jonge mantelzorgers namens de gemeenten Hillegom en Lisse. Leuk nieuws want ook dit jaar kan de Pluim weer worden aangevraagd.

Het was hartverwarmend om vorig jaar reacties te ontvangen van jonge mantelzorgers toen zij hun Pluim ontvingen: “Heel hartelijk bedankt, mevrouw! Dit is echt geweldig.” En “Mag ik hier op school over vertellen?”

Dus gaan we door met het uitreiken van Pluimen! Een Pluim aanvragen is snel en gemakkelijk aan te vragen via deze link.

Opgroeien met zorg(en), door ziekte binnen het gezin
Jonge mantelzorgers, wie zijn dat eigenlijk? Dit zijn kinderen en jongeren met bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zusje, een vader met psychische problemen, een moeder die chronisch ziek is. Kinderen en jongeren die opgroeien met zorg, door ziekte binnen het gezin. Hierdoor moeten ze soms meer zorgen voor een naaste dan leeftijdsgenootjes. Maar zeker net zo vaak gaat het vooral om zorgen maken om een ander. Of zelf minder zorg of aandacht ontvangen. Jonge mantelzorgers zijn gewone kinderen, in een bijzondere thuissituatie.

Gamen, zwemmen of wat anders?
De Pluim kan aangevraagd worden voor jonge mantelzorgers van 8 t/m 17 jaar en is een cadeaubon naar keuze: Top1toys Hillegom, de Kadohoek Lisse, Fashion Cheque, Bioscoopbon, Game Mania, Zwembad de Waterkanten Lisse en Zwembad de Vosse Hillegom.

Meer informatie Bel voor meer informatie naar (0252) 757100 of stuur een e-mail naar mantelzorg@welzijnskompas.nl