logo

De Groeituin – update

Op 23 november vorig jaar was de laatste tuinwerkdag op de tuinen aan de Oude Beek.

 

 

 

Weten jullie het nog, beste tuinliefhebbers en vrijwilligers van De Groeituin?
We hebben samen veel planten en struiken verwijderd, geschoffeld en onkruid verwijderd. Het was hard werken, maar ook heel gezellig. En ter afsluiting de leuke groepsfoto rond de bakfiets

En toen?
Na deze dag moesten moest er nog veel geregeld worden. Niet alleen op de tuinen zelf, maar ook juist achter de schermen. Ook hebben we nagedacht wat we allemaal wilden planten op de tuinen, welk gereedschap hebben we nodig om te tuinieren etc. Ook hebben we een logo ontworpen, zodat iedereen die dat plaatje ziet, weet dat het over De Groeituin gaat. Om op de tuinen de planten goed te kunnen laten groeien hebben we een omploeger laten komen. Op de foto zie je de omploeger in actie.

Toen kwam het Coronavirus en lag alles tijdelijk stil. Een stratenmaker bijvoorbeeld, zou voor ons stoeptegels gaan leggen. Maar door het virus kon dat niet doorgaan. Op dit moment spreken we alleen in twee- of soms drietallen af zodat we genoeg afstand van elkaar kunnen houden.

En nu?
Als je nu langs de tuin aan het water loopt kun je het nieuwe informatiebord zien. Zo is De Groeituin goed herkenbaar. Op het bord verteld wat we doen op De Groeituin.

Maar om zo’n tuin leeg te laten is natuurlijk niet zo heel mooi. Dus zijn de eerste vaste planten de grond ingegaan. Ook is er veel bloemenzaad tussen de planten gestrooid, zodat er straks een vrolijke bloementuin ontstaat. Deze tuin wordt een siertuin met vaste planten die mooi zijn om naar te kijken of aan te ruiken. En er komt hier een tuinhuis met terras om er gezellig te kunnen zitten. De tuin wordt zo steeds een beetje mooier. Op de andere tuin worden vooral dingen geplant die je kunt eten; een echte moestuin. Maar zeker ook met bloemen, dat is weer goed om bijen te lokken! Via de pers en Facebook hebben we een oproep gedaan om stekken in te zamelen voor de tuin.

En straks?
Als we elkaar weer wat meer kunnen zien, willen we jullie zeker vragen om ons op De Groeituin te helpen met de verzorging van de tuinen. Planten hebben water nodig, het onkruid moet geschoffeld, takken moeten worden gesnoeid en tegels gesjouwd. En zo zijn er altijd wel klussen te doen op de tuinen. Maar bovenal is het ook een plek om fijn te kunnen genieten van het buiten zijn. Je kan de vogels horen fluiten en de vlinders op de bloemen zien zitten, smikkelen van de nectar.

Wil je dus (weer) mee helpen? Middels een WhatsApp groep houden we contact met elkaar en stemmen we de werkzaamheden af. Wil je ook in deze groep, laat het even weten via de mail: j.cloo@welzijnskompas.nl

Hartelijke groet,

Marga Maille
– lid van de werkgroep, redacteur van deze Groeituin nieuwsflits en beheerder van de  tuinwerkgroep app.

Johanna Cloo
– lid van de werkgroep, werkzaam bij WelzijnsKompas

 

 

 

Neem contact op

Bel mij terug