logo

De eerste straatverbinders van BuurtKracht

Dinsdag 18 mei gingen buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker op pad in Hillegom om de eerste Potjes BuurtKracht uit te reiken.De Potjes zijn onderdeel van het nieuwe project BuurtKracht wat onlangs van start is gegaan in Hillegom. BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en elkaar de helpende hand bieden als dat nodig is. In de buurt, in je eigen straat.

De eerste 50 straten in Hillegom die meedoen ontvangen een Potje BuurtKracht. In het potje zit een bedrag om te gebruiken voor ‘lief & leed attenties’ in de straat zoals een bloemetje bij ziekte, een verjaardagskaartje of een lieve attentie om iemand in het zonnetje te zetten. De eerste Potjes BuurtKracht, inclusief een informatie toolbox, werden enthousiast in ontvangst genomen door de straatverbinders in de straten Schellinkhout, Eboralaan, Van Tetsstraat, Johannes Vermeerlaan. Fons van Tongeren, woonachtig in de straat Schellinkhout, had er zichtbaar zin in: “Ik vind het een waanzinnig mooi project en vind het ontzettend leuk om, samen met mijn vrouw Tineke Vendrig, te zorgen voor een steuntje in de rug als dat nodig is en daarnaast voor wat extra vrolijkheid.”

Ook buurtvereniging De Buurt (2e Loosterweg, Parallelweg, Spoorlaan, Piet van Damlaan, Vredelaan en Vrijheidslaan) en buurtvereniging Stationshof (Stationsweg, Hofduynlaan, Klaproos en Zanderijhof) doen mee met BuurtKracht. Voorzitter Robbert Janssen nam namens de buurtvereniging het Potje BuurtKracht in ontvangst en was erg enthousiast: “Het sluit ontzettend mooi aan bij hetgeen wij als buurtvereniging uitdragen. We kunnen een project als BuurtKracht alleen maar toejuichen en we hopen dat veel straten zullen meedoen met BuurtKracht.”

Doe ook mee!
Vind je het belangrijk dat er fijn burencontact is, dat straatgenoten elkaar waar nodig (nóg beter) weten te vinden en vind je het leuk om voor wat extra vrolijkheid in de buurt of straat te zorgen? Doe dan mee met BuurtKracht! Je kunt meedoen als straatverbinder, waarbij het draait om het contact en omzien naar elkaar in de straat, of als buurtverbinder. Op 10 juni vindt van 19.00 tot 20.00 uur de eerstvolgende online informatie bijeenkomst plaats. Neem voor meer info of aanmelden contact op met buurtwerker Carlijn French.

Mail:            c.french@welzijnskompas.nl

Telefoon:  06 – 4516 2321

 

Neem contact op

Bel mij terug