logo

Campagne Welzijn op Recept

Sinds 2016 hebben huisartsen van Hillegom en Lisse al meer dan 80 patiënten doorverwezen naar welzijnsactiviteiten. Toch is Welzijn op Recept nog niet overal bekend. Daarom zult u de komende tijd veel zien van Welzijn op Recept, op posters, flyers en in de kranten. Zodat straks zoveel mogelijk mensen weten dat hun eigen huisarts ook een welzijnsrecept kan uitschrijven.

Vaak komen mensen bij de huisarts met klachten, die eigenlijk het gevolg zijn van iets anders. Wie eenzaam is, heeft ’s ochtends soms geen zin om op te staan. En als de dag eindeloos lijkt te duren, ga je piekeren of word je lusteloos. De huisarts herkent steeds beter waar dit soort problemen vandaan komen en kan een welzijnsrecept uitschrijven.

In één of meerdere gesprekken met een welzijnscoach van WelzijnsKompas komt iemand erachter waar hij tegen aanloopt en waar zijn interesses liggen. Soms heeft men vooral behoefte aan gezelschap, aan samen leuke dingen doen. Soms wil men iets voor anderen betekenen of een hele nieuwe vaardigheid ontwikkelen. Ook dat kan. WelzijnsKompas heeft contact met alle sociale, sportieve en culturele organisaties in de regio en helpt graag en kosteloos mee om het eerste contact te leggen.

Neem voor meer informatie contact op met welzijnsadviseurs Marti Wassenaar of Bertine Westerhoven. Of ga rechtstreeks bij uw huisarts langs.

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten