logo

Buurthuis Salvatori organiseert voor de tweede keer een dialoogtafel

De eerste dialoogtafel op 18 april j.l. was een groot succes, maar liefst 26 deelnemers namen plaats aan de tafel. Daarom organiseert Buurthuis Salvatori in samenwerking met WelzijnsKompas op 18 september a.s. wederom een dialoogtafel. Het thema ‘Elkaar Zien – betrokkenheid tonen in een ander’ staat centraal deze ochtend (10.00-12.00).

Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden en de oorzaak kan heel verschillend zijn. De cijfers liegen er niet om: 40% van de inwoners uit Lisse en Hillegom voelt zich in meer of mindere mate eenzaam (gemeten in 2019 – vanaf 19 jaar – www.volksgezondheidenzorg.nl). Daarom is WelzijnsKompas eind vorig jaar een zoektocht gestart naar organisaties, groepen en inwoners die een dialoogtafel willen organiseren.

Er is geen medicijn tegen eenzaamheid, maar eenzaamheid bespreekbaar maken is stap één. Delen is beter dan het voor jezelf houden want je staat niet alleen. Vaak staan anderen klaar om een steuntje in de rug te bieden.

Wil je meepraten over ontmoetingen en eenzaamheid? Schuif dan aan bij deze dialoogtafel. Iedereen is welkom om mee te praten; inwoners van de Bollenstreek, mensen die vrijwilligerswerk verrichten, medewerk(st)ers van organisaties die eenzaamheid signaleren en/of ontmoetingsactiviteiten organiseren.

Dialoogtafels inspireren en helpen om meer matches te maken tussen de vraag naar en het aanbod van (sociale) activiteiten.
Het magazine ‘Elkaar Zien’ is inmiddels verspreid. Speeddaten voor vriendschap werd zes keer georganiseerd en gaat in het najaar weer verder.Fijn als je je aanmeldt voor de dialoogtafel ‘Elkaar zien’ – betrokkenheid tonen in een ander! Stuur een mail of bel met Dionne Scheepmaker (buurtwerker WelzijnsKompas)

d.scheepmaker@welzijnskompas.nl  0252-757 100 (van 9.00-12.30)

Buurthuis Salvatori is gevestigd aan Wagenstraat 33 te Lisse en deelname is gratis.

Neem contact op

Bel mij terug