logo

Buurthuis Salvatori en Toost Hillegom organiseren dialoogtafel

In het kader van het Jaar Vol Ontmoeting organiseert Toost Hillegom i.s.m. WelzijnsKompas een dialoogtafel op donderdag 4 april a.s. Het thema van deze avond is: “Ontmoeten op school”. Vaders en moeders van basisschoolleerlingen nodigen wij uit om in een klein gezelschap met elkaar in gesprek te gaan over ontmoetingen op de basisschool waar hun kinderen zitten. De avond, vindt plaats bij Toost, Kerkplein 6 Hillegom. Iedereen is welkom om 19.30 uur; de avond duurt tot circa 22.00 uur.

In Lisse wordt er ook een dialoogtafel georganiseerd. Deze dialoogtafel vindt plaats op woensdag 17 april a.s. met als thema “Elkaar zien”. We gaan dan van 10.00 -12.00 uur met elkaar in gesprek bij Buurthuis Salvatori, gelegen aan de Wagenstraat 33 Lisse. Salvatori verwelkomt jullie! Iedereen is welkom om mee te praten; inwoners van Lisse, maar ook  mensen die vrijwilligerswerk verrichten of medewerk(st)ers van organisaties die eenzaamheid signaleren enzovoort.

De dialoogtafels vinden plaats in het kader van het Jaar vol Ontmoeting waarin eenzaamheid en ontmoeting centraal staan. Eenzaamheid raakt veel mensen, ook in Lisse en Hillegom. Het komt voor bij mensen van alle leeftijden. Circa 40% van de inwoners van Lisse en Hillegom voelt zich eenzaam; het is niet een onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt. Door de dialoog met elkaar aan te gaan hopen we dat het taboe rondom eenzaamheid vermindert. Hier maken wij ons, samen met de gemeente Lisse en Hillegom, én hopelijk zoveel mogelijk anderen, hard voor!

Wil je meepraten over eenzaamheid, schuif dan aan bij één van desbetreffende dialoogtafels.

Voor de dialoogtafel “Ontmoeten op school” bij Toost Hillegom kunt u zich aanmelden bij:
Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas
06-451 623 21
c.french@welzijnskompas.nl

Voor de dialoogtafel “Elkaar zien” in buurthuis Salvatori kunt u zich aanmelden bij:
Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas
06-453 315 45
d.scheepmaker@welzijnskompas.nl

Deelname is gratis.

Ook wordt er dit Jaar vol Ontmoeting een magazine verspreid met als thema ‘elkaar zien’ en zullen er speeddates georganiseerd worden om een maatje te vinden om samen mee te tuinieren, te sporten, een ‘bakkie te doen’, het theater te bezoeken enzovoort.

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten