logo

Buurtcirkel Hillegom is gestart

Woon je op jezelf? Of ga je binnenkort op jezelf wonen? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan een Buurtcirkel. De Buurtcirkel is een groep van 8 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Met een Buurtcirkel leer je mensen in je buurt kennen, je weet elkaar te vinden en je kunt iets voor elkaar betekenen. Ga je bijvoorbeeld liever niet alleen naar de tandarts of dokter, vind je het leuker om je hobby te delen met iemand anders, dan is er vast wel iemand uit de Buurtcirkel die met je mee wil gaan. Vind je het leuker om je hobby te delen of samen te eten dan ben je bij de Buurtcirkel op de juiste plek. Iedereen kan iets betekenen voor een ander want iedereen is wel ergens goed in.

Vrijwilliger en coach
Als deelnemer van een Buurtcirkel geef je met elkaar invulling aan de Buurtcirkel. Een vrijwilliger uit dezelfde wijk staat de Buurtcirkel bij. Hij of zij ondersteunt de deelnemers. De vrijwilliger kun je zien als een goede buur die je helpt om dit ook te zijn. Daarnaast is er ook een coach verbonden aan de Buurtcirkel. De coach ondersteunt vanaf de zijlijn het groepsproces en de vrijwilliger. De coach staat ook klaar voor de deelnemers als er meer professionele ondersteuning nodig is.

 

In het kort zorgt een Buurtcirkel ervoor dat je:

  • Veel nieuwe buurtgenoten ontmoet en samen leuke dingen kunt doen
  • Bij elkaar terecht kunt voor vragen of problemen
  • Elkaar helpt zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt
  • Je eigen talenten en vaardigheden voor elkaar inzet

 

Heb je interesse, wil je je aanmelden of wil je meer weten over de Buurtcirkel kom dan vrijblijvend naar een bijeenkomst of bel de Buurtcirkelcoach, Jeannette Plaizier 06-82125351. Wij komen elke maandag bij elkaar van 14.00 – 16.00 uur in Plein28, Henri Dunantplein 28 in Hillegom.

www.buurtcirkel.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten