logo

In de buurt

WelzijnsKompas gaat steeds meer buurtgericht werken. Vragen ophalen, signaleren, en projectmatige buurtactiviteiten ontwikkelen. Met als doel het vergroten van het welzijn en de zelfredzaamheid van minder zelfredzame bewoners. Drie buurtwerkers gaan hiermee aan de slag: Johanna Cloo, Dionne Scheepmaker en Lotty Klassen.

Even Buurten

Even Buurten is de nieuwe buurtaanpak in Hillegom en Lisse. Met als doel het ondersteunen van minder zelfredzame bewoners, zoals ouderen. In de buurt, zo dicht mogelijk bij de bewoner. Vragen en signalen worden in de buurt opgehaald en gekoppeld aan ondersteuning en initiatieven. Alle bijdragen hieraan vanuit de buurt zijn welkom! Neemt u vooral …

Lees verder...

www.hillegomvoorelkaar.nl

Wat fijn dat u zich in wilt zetten voor andere bewoners. Hulp aanbieden kan nu heel gemakkelijk via Hillegomvoorelkaar. Op het digitale platform www.Hillegomvoorelkaar.nl vindt u hulpvragen, en kunt u ook zelf uw hulp aanbieden! Laagdrempelig, makkelijk en snel. Juist voor kleine klusjes in de buurt, een keertje wandelen of een praatje maken. Uw hulp …

Lees verder...

Idee? Initiatief!

Misschien heeft u zelf wel een idee over het helpen van anderen. Hoe het beter kan, of anders. De buurtwerkers van WelzijnsKompas ondersteunen u graag bij het uitwerken van een idee. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Lees verder...

Vrijwilliger voor kwetsbare bewoners

WelzijnsKompas zoekt regelmatig vrijwilligers voor haar 1-op-1 dienst: bezoekvrijwilligers, vervoersvrijwilligers en respijtmaatjes. Speciaal voor de kwetsbare bewoners. Klik hier voor de vacatures. Zit er niets voor u bij en wilt u meer informatie over andere mogelijkheden? Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Lees verder...

Zorg over buurtbewoner

Maak uw zorgen bespreekbaar, u kunt hiervoor contact opnemen met Welzijnskompas. Een van onze welzijnsadviseurs kan met u bespreken wat u zelf zou kunnen doen, zij geeft tips en advies. Maar zij kan ook aangeven wat WelzijnsKompas zou kunnen doen. Neemt u vooral contact met ons op via mail of telefoon.

Lees verder...

Budget voor Buurtinitiatief

Er zijn veel lokale en regionale fondsen die maatschappelijke initiatieven ondersteunen. We zetten er een paar voor u op een rij. Wilt u hulp bij het aanvragen van fondsen? Neem dan contact op met de buurtwerker.

Lees verder...

Crowd funding

Een hele andere manier van fondsen werven is crowd funding. Crowd funding is financieren via ‘het publiek’. Als je een prachtig idee hebt maar niet genoeg geld, kan crowd funding uitkomst bieden. Eén of meer kleine investeerders zegt geld toe via een online platform. Bij WelzijnsKompas kunnen we u hier meer over vertellen. Bel of …

Lees verder...

www.bollenstreekmetelkaar.nl

In de Bollenstreek ondersteunen we initiatieven van bewoners van harte. Onder ander met de ‘Eigen Kracht’-campagne. Er is een website met initiatieven ter inspiratie en tips voor buurtinitiatieven. Ook staan hier contactpersonen op die u kunnen ondersteunen. U kunt ook contact opnemen met onze buurtwerkers.

Lees verder...

Buurtinitiatief? De buurtwerker!

Wat leuk, neem vooral contact op met buurtwerker Dionne Scheepmaker van WelzijnsKompas. Zij helpt graag om uw idee tot bloei te brengen. Zij kan u ondersteunen met advies, een netwerk, zoeken naar verbinding. Altijd faciliterend en vanuit uw wensen en vragen. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak. of laat …

Lees verder...

Burendag en Oranjefonds

Burendag werd in 2016 al voor de 11e keer gevierd. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag in. Kijk vooral even op de website van burendag en van het Oranjefonds.

Lees verder...

Budget voor Buurtinitiatief

Er zijn veel lokale en regionale fondsen die maatschappelijke initiatieven ondersteunen. We zetten er een paar voor u op een rij. Wilt u hulp bij het aanvragen van fondsen? Neem dan contact op met de buurtwerker.

Lees verder...

Overlast in de buurt

Overlast kan vervelende gevolgen hebben in een buurt. Buren spreken soms jarenlang niet met elkaar, jongeren kunnen de rust verstoren in een buurt met veel ouderen. Dit kan de sfeer en leefbaarheid behoorlijk aantasten. Maar er is zeker wat aan te doen.

Lees verder...