logo

In de buurt

Een mooi idee voor jouw buurt? De buurtwerkers van WelzijnsKompas helpen problemen signaleren, kansen zien en initiatieven mogelijk maken.

Klik hier voor meer informatie over:

Of maak direct een afspraak met de buurtwerker.
Bekijk hier de privacyverklaring.

Idee? Initiatief!

Misschien heeft u zelf wel een idee over het helpen van anderen. Hoe het beter kan, of anders. De buurtwerkers van WelzijnsKompas ondersteunen u graag bij het uitwerken van een idee. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak. Of vul het digitale formulier voor nieuwe ideeën en initiatieven in.

Lees verder...

Vrijwilliger worden voor kwetsbare bewoners?

WelzijnsKompas zoekt regelmatig vrijwilligers. Bijvoorbeeld contactmaatjes of vervoersvrijwilligers. Speciaal voor bewoners die minder mobiel zijn en een klein sociaal netwerk hebben. Bel of mail ons voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Lees verder...

Zorg over buurtbewoner

Maak uw zorgen bespreekbaar, u kunt hiervoor contact opnemen met WelzijnsKompas. Eén van onze welzijnsadviseurs kan met u bespreken wat u zelf zou kunnen doen, zij geeft tips en advies. Maar zij kan ook aangeven wat WelzijnsKompas kan betekenen. Neemt u vooral contact met ons op, via mail of telefoon 0252-75 71 00.

Lees verder...

Budget voor je buurt

Er zijn veel lokale en regionale fondsen die maatschappelijke initiatieven ondersteunen. We zetten er een paar op een rij. Wil je hulp bij het aanvragen van fondsen? Neem dan contact op met de buurtwerker.

Lees verder...

Crowd funding

Een hele andere manier van fondsen werven is crowd funding. Crowd funding is financieren via ‘het publiek’. Als je een prachtig idee hebt maar niet genoeg geld, kan crowd funding uitkomst bieden. Eén of meer kleine investeerders zegt geld toe via een online platform. Bij WelzijnsKompas kunnen we u hier meer over vertellen. Bel of …

Lees verder...

www.bollenstreekmetelkaar.nl

In de Bollenstreek ondersteunen we initiatieven van bewoners van harte. Onder ander met de ‘Eigen Kracht’-campagne. Er is een website met initiatieven ter inspiratie en tips voor buurtinitiatieven. Ook staan hier contactpersonen op die u kunnen ondersteunen. U kunt ook contact opnemen met onze buurtwerkers.

Lees verder...

Buurtinitiatief? De buurtwerker!

Neem vooral contact op met buurtwerkers Dionne Scheepmaker of Carlijn French van WelzijnsKompas. Zij helpen graag om je idee tot bloei te brengen. Zij kunnen ondersteunen met advies, een netwerk, zoeken naar verbinding. Altijd faciliterend en vanuit jouw wensen en vragen. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak of laat …

Lees verder...

Initiatief aanvraag

Wat leuk dat u een initiatief wilt nemen! We zijn natuurlijk benieuwd naar uw plan. Om direct een helder beeld te krijgen hebben we acht korte vragen voor u. Door deze vragen  te beantwoorden ontvangt u eerder een duidelijke reactie van ons. Uiterlijk vier weken na ontvangst van de bevestigingsmail kunt u van ons een …

Lees verder...

Burendag en Oranje Fonds

Burendag wordt elk jaar in september gevierd. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag in. Kijk vooral even op de website van burendag en van het Oranjefonds.

Lees verder...

Budget voor je buurt

Er zijn veel lokale en regionale fondsen die maatschappelijke initiatieven ondersteunen. We zetten er een paar op een rij. Wil je hulp bij het aanvragen van fondsen? Neem dan contact op met de buurtwerker.

Lees verder...

Overlast in de buurt

Overlast kan vervelende gevolgen hebben in een buurt. Buren spreken soms jarenlang niet met elkaar, jongeren kunnen de rust verstoren in een buurt met veel ouderen. Dit kan de sfeer en leefbaarheid behoorlijk aantasten. Maar er is zeker wat aan te doen.

Lees verder...