logo

Buren verrast met BUURbloemetje

Op 26 september was de landelijke Burendag. Team Buurtwerk van WelzijnsKompas vroeg Hillegommers en Lissers: ‘Welke buur verdient er volgens u een bloemetje?’

WelzijnsKompas ontving hele mooie verzoekjes om buren in het zonnetje te zetten. Buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker gingen met de Tuktuk op pad in Hillegom en Lisse om buren te verrassen met het BUURbloemetje. XL Bloemen & Planten droeg het BUURbloemetje een warm hart toe en sponsorde een aantal prachtige boeketten voor de buren in Lisse, bedankt!

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie een beroep gedaan kan worden. Dhr. Rothweiler, 90 jaar oud, kan dit alleen maar beamen. ‘Ik woon al 60 jaar in de Trompstraat en heb vele buren zien komen en gaan. We groeten elkaar nog, maar meer ook niet. Ik had niet echt meer een band met de buren. Tót maart van dit jaar toen ik op een zekere morgen een kaartje van de buren op mijn deurmat vond. Mijn buren boden hun hulp aan, ik was blij verrast en heb ze meteen opgebeld om ze te bedanken. Sindsdien doen ze de boodschappen voor mij, een klusje waar nodig en wandel ik zo nu en dan bij hen binnen voor een praatje. Er is een ontzettend waardevol contact ontstaan.’

Het gezegde luidt niet voor niets ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’. En hoe mooi is het als waardering voor het fijne burencontact wordt geuit. Daarom werden niet alleen de buren die genomineerd werden voor het BUURbloemetje verrast, maar zeker ook de buren die de nominatie hadden gedaan. Buren waren blij verrast en ontroerd. Zoals de klusjesman die altijd met raad & daad klaar staat voor iedereen in de straat en de buurvrouw die altijd zorgt voor een bloemetje bij alle gebeurtenissen die zij als buren meemaken, zoals huwelijk, geboorte, overlijden en zélfs als je dochter op zichzelf gaat wonen. De buren die hun buurvrouw opvingen toen zij vroeg weduwe werd en vervolgens aan de wieg stonden van haar nieuwe huwelijk, de buurvrouw die meteen in actie kwam bij de start van corona en heerlijke maaltijden kookte voor haar buurtjes, de ‘buurtoma’ en de buren die altijd klaarstaan met planten advies.

Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. Wilt u ook iets betekenen voor uw buurt of een mooi verhaal over uw buurt delen? Neem dan contact op met buurtwerker Carlijn French.

Mail:           c.french@welzijnskompas.nl

Telefoon: 0252 757 100.

Neem contact op

Bel mij terug