logo

Bedankt Marlissa en Melvin!

Vol enthousiasme begonnen Marlissa en Melvin vorig jaar aan hun stageperiode bij WelzijnsKompas. Het was een onvoorspelbare tijd maar zij hebben zich er goed doorheen geslagen! De ervaringen van Marlissa en Melvin lees je hieronder.

Melvin
Mijn naam is Melvin Geerlings en ik ben 21 lentes jong. Het afgelopen studiejaar ben ik één dag in de week bij WelzijnsKompas actief geweest als stagiair. Ik liep mee met Team Buurtwerk.

Een bijzonder jaar waarin ik bijzondere ervaringen heb opgedaan binnen het brede werkveld van sociaal werk. Als tweedejaarsstudent ben ik op zoek gegaan naar een stageplek waar veel diversiteit aan doelgroepen is. WelzijnsKompas heeft met haar verschillende aandachtsgebieden een groot bereik binnen de gemeenten Hillegom en Lisse waardoor mijn oog al snel op deze organisatie viel.

Tijdens mijn stageperiode heb ik meerdere werkzaamheden uitgevoerd. Zo heb ik door een online activiteit (de DigiTafel) op te zetten, meegewerkt aan de aanpak van eenzaamheid. Ook ben ik mee op Tour d`Amour geweest om hartverwarmende post uit te delen. Voor gemeente Lisse ben ik bij inwoners langs geweest die genomineerd waren voor de ‘Vrijwilliger van het jaar’. Ik heb hen gefilmd en de filmpjes uiteindelijk ook in elkaar gezet. Ook ben ik in contact geweest met een bestuurslid van Fietsmaatjes Hillegom-Lisse. Ik heb meegedacht over het betrekken van jongeren bij deze vrijwilligersorganisatie.

Ondanks dat corona roet in het eten probeerde te gooien, heb ik toch een kijkje kunnen nemen in de keuken van de buurtwerker. De flexibiliteit, de openhartigheid, het werken vanuit een goed hart; als buurtwerker is geen dag hetzelfde! Mijn stage heb ik dan ook positief en enthousiast doorlopen.

Het grappigste wat ik het afgelopen jaar heb meegemaakt was aan het begin van mijn stageperiode. Om de omgeving van Lisse wat beter te leren kennen ben ik op Google op zoek gegaan met de zoekterm ‘ontmoetingsplekken Lisse’. Op welke websites ik vervolgens terecht kwam bespaar ik jullie, maar ik denk dat jullie wel een idee hebben welk werkveld er naar boven plopte bij de zoekmachine.

Had ik het afgelopen jaar iets willen veranderen…..dan had ik graag meer activiteiten bijgewoond. Door corona waren deze activiteiten helaas niet uitvoerbaar waardoor ik het directe contact met klanten van WelzijnsKompas nu soms miste. Wie weet wat de toekomst gaat bieden.

Marlissa
Ik ben Marlissa Cornelissen, 19 jaar oud en ik woon in Hillegom. Voor mijn opleiding Sociaal Werk ging ik op zoek naar een stageplek. Ik kende de organisatie WelzijnsKompas al en was blij dat ik op gesprek mocht komen en werd aangenomen.

WelzijnsKompas is een brede welzijnsorganisatie die veel betekent voor verschillende doelgroepen. Mijn takenpakket was ook een ‘breed takenpakket’ te noemen.

In het begin hielp ik mee aan het project Samen Gezond. Een keer per week was ik aanwezig bij beweegactiviteiten die op een laagdrempelige, speelse manier werden aangeboden. Nadat de reeks Samen Gezond was afgerond, ondersteunde ik de activiteit Samen Creatief in Plein28. Het woord zegt het al, een leuke ochtend vol creativiteit. Ik maakte samen met de deelnemers knutselwerken die werden uitgedeeld tijdens de Tour d ‘ Amour. Verder was ik contactmaatje en heb ik veel inwoners van Hillegom bezocht. Ik ging langs bij mensen die om een praatje verlegen zaten, gaf ondersteuning bij het boodschappen doen of maakte wandelingen.

Voor de rest heb ik veel andere (kleinere) taken opgepakt. Zo interviewde ik voor de nieuwsbrief deelnemers van activiteiten. Zoals je leest; veel variatie….wat erg goed is geweest voor mijn ontwikkeling en leerproces.

Van de coronacrisis heb ik eerlijk gezegd niet heel veel last gehad. Mijn stageperiode werd extra uitdagend, omdat je alles waarover je nadacht ook ging weerleggen en soms anders moest doen. Dat vond ik juist wel interessant.

Ik heb grappige momenten meegemaakt, maar ik heb zeker iets heel leuks mogen meemaken tijdens mijn stage. Ik heb een goede band opgebouwd met mijn stagebegeleider Dionne en een aantal maanden geleden mocht Dionne mij mooi nieuws vertellen, namelijk dat zij in verwachting is! Ik vond dit zo leuk om mee te maken en ik ben ontzettend blij voor haar. Ik wens Dionne heel veel geluk met haar kleintje die aankomende zomer geboren gaat worden!

Terugkijkend op mijn stageperiode zou ik niet echt iets willen veranderen. Het enige wat ik zou veranderen, is om de stage nog eens over te doen zonder corona. Omdat ik dan waarschijnlijk meer projecten en activiteiten zou kunnen begeleiden en daar dan ook weer meer van zou kunnen leren.

 

 

Neem contact op

Bel mij terug