MENU

ANWB AutoMaatje, ook in Hillegom en Lisse

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met ANWB AutoMaatje wil Welzijnskompas, samen met vrijwilligers, mensen helpen mobiel en actief te blijven. Ben je minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Blijf je daardoor vaker thuis dan gewenst? Met AutoMaatje kom je weer onder de mensen! Vrijwilligers rijden met eigen auto naar jouw afspraak bij de kapper, de fysiotherapeut of ziekenhuis.

In juli wordt, met een feestelijke eerste rit, het startsein gegeven!

Aanmelden als chauffeur?
Wil jij je inzetten voor buurtgenoten? Dan horen wij graag van jou!

Als vrijwilliger ontvang je verzoeken tot ritjes op de dagen die jij beschikbaar stelt en ben je vrij in het aannemen of afwijzen van een rit. Hierdoor is AutoMaatje de ideale manier om flexibel vrijwilligerswerk te doen! Je krijgt als vrijwilliger momenteel een vergoeding van € 0,35 per kilometer, excl. eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben.

Hoe werkt AutoMaatje?
Deelnemers vragen minimaal 2 dagen van te voren telefonisch of via de mail een ritje aan bij Welzijnskompas. Vervolgens wordt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs gezocht die jou, op het door jouw gewenste moment, wil rijden. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Je betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Wie kan gebruik maken van AutoMaatje?
Iedereen vanaf 18 jaar die niet beschikt over een eigen vervoermiddel en daardoor minder mobiel is, kan gebruik maken van AutoMaatje. Welzijnskompas maakt de inschatting of een aanvraag geschikt is voor de vrijwillige chauffeurs, AutoMaatje kent geen vervoersplicht.

AutoMaatje is aanvullend mobiliteitsaanbod naast en niet vervangend voor taxi, openbaar vervoer en/of geïndiceerd (WMO) vervoer.

Ook voor niet-leden van de ANWB?
Ja, de ANWB biedt AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, vrijwilligers en deelnemers hoeven geen ANWB-lid te zijn.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Carmen van Wort via c.vanwort@welzijnskompas.nl of 06-45765623.