logo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dialoogtafel eenzaamheid

Dialoogtafel eenzaamheid
Donderdag 13 december organiseert de gemeente Lisse i.s.m. WelzijnsKompas een dialoogtafel van 10:00 – 12:00 uur over het thema eenzaamheid. De dialoogtafel vindt plaats bij het gemeentehuis in Lisse. Bij een dialoogtafel gaat men met een groep van zes tot tien personen met elkaar in gesprek. Je verkent een thema, in dit geval eenzaamheid, en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit.

Eenzaamheid raakt veel mensen, ook in Lisse, en komt voor bij mensen van alle leeftijden: jongeren, volwassenen en ouderen. Iedereen die mee wilt praten over eenzaamheid kan aanschuiven bij deze dialoogtafel. Bewoners, vrijwilligers en organisaties zijn van harte uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan in het gemeentehuis, Heereweg 254 Lisse.

 

4 oktober vond de ‘lokale aftrap gezamenlijke aanpak eenzaamheid’ plaats tijdens de landelijke Week Tegen Eenzaamheid, ook wel de Week van de Ontmoeting genoemd. De aftrap op 4 oktober was tevens de aftrap voor het Jaar vol Ontmoeting in Lisse en Hillegom. Tijdens dit jaar wordt er een ‘festival der ontmoeting’ georganiseerd en gaan er o.a. verschillende dialoogtafels plaatsvinden om eenzaamheid beter bespreekbaar te maken. Dit om mensen te inspireren, handvatten te bieden en meer matches te maken tussen de vraag naar en het aanbod van (sociale) activiteiten.

Aanmelden:
Aanmelden voor de dialoogtafel ‘Hoe zet je je voelsprieten uit om eenzaamheid te signaleren?’ kan bij Heleen Doelman-van Geest via H.Doelman@HLTsamen.nl, graag vóór 13 december. Deelname is gratis.

 

 WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.

Gegevens

Datum:
13/12/2018
Tijd:
08:00 tot 17:00
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

gemeentehuis Lisse
Heereweg 254
Lisse, Zuid-Holland 2161 BS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
14 0252
Website:
https://www.lisse.nl/