logo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dialoogtafel Buurthuis Salvatori

In het kader van het Jaar Vol Ontmoeting organiseert Buurthuis Salvatori in samenwerking met WelzijnsKompas een dialoogtafel. Komt u ook woensdag 17 april a.s. naar Buurthuis Salvatori? We gaan van 10.00 – 12.00 uur met elkaar in gesprek over het thema elkaar zien.

 

Waar: Buurthuis Salvatori

Wanneer: 17 april a.s.

Tijdstip: 10.00 – 12.00 uur

Kosten: geen

Adres: Wagenstraat 33 Lisse.

 

Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden en de oorzaak ervan kan heel verschillend zijn. Veertig procent van de inwoners uit Lisse en Hillegom voelt zich eenzaam. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen voelen zich wel eens eenzaam. Daarom startte WelzijnsKompas een zoektocht naar organisaties / groepen inwoners die een dialoogtafel willen organiseren. Er is geen medicijn tegen eenzaamheid, maar eenzaamheid bespreekbaar maken is stap één. Je staat niet alleen en anderen staan klaar om een steuntje in de rug te bieden.

Iedereen die mee wil praten over eenzaamheid kan bij deze dialoogtafel aanwezig zijn. Iedereen is welkom om mee te praten; inwoners van Lisse, mensen die vrijwilligerswerk verrichten, medewerk(st)ers van organisaties die eenzaamheid signaleren, enzovoort.

Tijdens het Jaar Vol Ontmoeting wordt er een ‘festival der ontmoeting’ georganiseerd. Er vinden dialoogtafels plaats om eenzaamheid bespreekbaar te maken, mensen te inspireren, handvatten te bieden en meer matches te maken tussen de vraag naar en het aanbod van (sociale) activiteiten.

Ook wordt er een magazine verspreid met als thema Elkaar zien en worden er speeddates georganiseerd om een maatje te vinden om bijvoorbeeld samen mee te tuinieren, te sporten, een bakkie te doen, het theater te bezoeken enzovoort.

Aanmelden:
Aanmelden voor de dialoogtafel Elkaar zien kan door een mail te sturen naar Dionne Scheepmaker: buurtwerker WelzijnsKompas / d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45. Deelname aan de dialoogtafel is gratis.

Gegevens

Datum:
17 april
Tijd:
10:00 tot 12:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

buurthuis Salvatori
Wagenstraat 33
Lisse, Zuid-Holland 2161 ZL Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.swglisse.nl/index.php/buurthuis-salvatori