logo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Autisme bijeenkomst met als thema “Autisme in combinatie met ….”

Fioretti College Hillegom

Op donderdagavond 23 mei is er in Hillegom een autisme bijeenkomst met als thema ‘Autisme in combinatie met…”. Het komt nogal eens voor dat mensen met autisme eerst een andere diagnose krijgen voordat de diagnose ‘autisme’ wordt gesteld. Daarnaast hebben mensen met autisme vaak ook last van andere klachten bijvoorbeeld van depressiviteit of angsten. Ook wel co morbiditeit genoemd. Door overlap van klachten is autisme lastig vast te stellen met de kans op een verkeerde aanpak of foutieve behandeling.

Patty van Amsterdam is GGZ-agoog en autismespecialist. Met haar lezing hoopt zij inzicht te geven in de meest voorkomende co morbiditeit bij ASS. Wilma van Galen is coördinator bij het autismenetwerk in de regio. In het verleden heeft ze hoogbegaafden begeleid. Wilma zal uitleggen wat volgens haar het verschil tussen hoogbegaafd en autisme is, maar ook hoe hoogbegaafdheid van invloed is op autisme en vice versa. Daarnaast zal ze iets vertellen over haar persoonlijke ervaringen.

De bijeenkomst is in het Fioretti College Hillegom, Van den Endelaan 5A in Hillegom. U bent vanaf 19.30 uur welkom. Het officiële gedeelte begint om 20.00 uur en eindigt rond 21.45 uur. Voorafgaand en na afloop van de lezing kunt u tot 22.00 uur de informatiemarkt bezoeken. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden.

Aanmelden: een ieder die belangstelling heeft voor autisme, is welkom op deze avond.

U wordt wel verzocht om zich vooraf aan te melden. U kunt dit doen via info@welzijnskompas.nl o.v.v. ‘autisme bijeenkomst 23 mei’ of via tel. 0252 – 757100. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur.

In de vijf gemeenten uit de Duin- en Bollenstreek worden roulerend bijeenkomsten georganiseerd. Iedere bijeenkomst heeft een apart thema. Deze avond wordt georganiseerd door WelzijnsKompas Lisse & Hillegom, de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Stichting MEE en een groep ervaringsdeskundigen. Daarnaast zijn diverse organisaties vertegenwoordigt op de informatiemarkt.

Gegevens

Datum:
23 mei
Tijd:
19:30 tot 22:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

fioretti hillegom
Van den Endelaan 5a
Hillegom, Zuid-Holland 2161 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0252-461900
Website:
www.fioretti.nl/hil/