logo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Acties tijdens Coronacrisis

Allerlei organisaties en particulieren organiseren acties tijdens de Coronacrisis. Hartverwarmend, zoveel initiatieven. We zetten er hier een aantal voor u op een rij. Dagelijks vullen we aan met acties die we tegenkomen op Facebook, in de krant of elders.

Toelichting
LOKAAL
Baaij-Fresh Post – Lisse Helpt Elkaar Actie Baaij-Fresh (Kanaalstraat 59, Lisse). Er wordt voor de ouderen van de 3 verzorgingshuizen in Lisse post ingezameld om ze een hart onder de riem te steken. Lieve kaarten en tekeningen kunnen ingeleverd worden bij in de ‘ Senioren Kaarten Box’ bij Baaij-Fresh (Kanaalstraat 59, Lisse). De post dient ongeadresseerd te zijn, zodat de post willekeurig bezorgd kan worden.
BEB – Bel Even Bollenstreek BEB – Bel Even Bollenstreek www.BelEvenBollenstreek.nl Een belletje is zó gepleegd en maakt de ontvanger vaak reuzeblij. Vandaar: ‘Bel Even – Bollenstreek’. Hebt u tijd om te bellen, bent/kent u iemand die een praatje goed kan gebruiken? Meld u snel aan via: www.BelEvenBollenstreek.nl
Bewust Bollenstreek Online dans, meditatie, yoga, coaching en therapie + adviezen voeding – online aanbod op de website + nieuwsbrief www.bewustbollenstreek.nl/agenda + www.bewustbollenstreek.nl/nieuwsbrief Agenda staat online. Maar met nieuwsbrief aanvragen, ontvangt men de agenda in de mailbox 2x per maand.
Bibliotheek Bollenstreek Virtuele bibliotheek https://www.bibliotheekbollenstreek.nl/VirtueleBibliotheek.html Digitale mogelijkheden te blijven lezen en luisteren.
Bibliotheek Bollenstreek Workshops + cursussen https://probiblio1.hostedwise.nl/wise-apps/forms/6025/subscription/member/I044/new Via onze nieuwsbrief kun je je inschrijven voor workshops en cursussen die we online aanbieden, zoals een schrijfworkshop en een pop-up leeskring.
Corona hulp Hillegom Facebook-pagina met
vraag en aanbod
lid worden van groep Misschien leuk om een hartverwarmen initiatief van de week te delen op onze fb pagina, afkomstig uit deze groep. Dan krijg je er ook een beeld bij en gaat het wat leven. VB: zingen voor het verpleeghuis, de vele kindertekeningen voor ouderen etc.
Hillegom In Beweging Sportoefeningen voor thuis + Heitje voor karweitje www.hillegominbeweging.nl Colin gaat karweitjes doen voor mensen – opbrengst wordt gebruikt om later (na corona) iets moois te organiseren voor (waarschijnlijk) ouderen –> meer info volgt
HLT Uitdaging Facebook pagina HLT uitdagen https://www.facebook.com/groups/209010553529190/
Keukenhof Keukenhof online
te bewonderen
https://keukenhof.nl/nl/nieuws/keukenhof-opent-virtueel/ bloemetjes toch bekijken…
Atax.nl Reserveren via Atax.nl De babbelbus biedt iedereen die zijn/haar partner/kind/kleinkind/familie/vrienden lang niet heeft
gezien de mogelijkheid om elkaar in deze bus met afscheiding toch even te zien om met elkaar te kunnen praten. Deze dienst wordt belangeloos ter beschikking gesteld door de A-Tax Groep, deze is voor iedereen beschikbaar ( ook voor verzorgingshuizen/instellingen) en is rolstoel toegankelijk
Qoffee and more Berenjacht https://www.facebook.com/Qoffeeandmore/ Om het plezier van wandeltochtjes (met of zonder kinderen) te vergroten, roept Qoffee and More om een beer in je raam te plaatsen. Dit mag een foto, tekening, beeld of knuffelbeer zijn. Meld u aan via 0681785765 zodat er een mooie route uitgestippeld kan worden om op berenjacht te gaan.
Stichting Present Bollenstreek Veranderde dienstverlening https://stichtingpresent.nl/bollenstreek/present-in-tijden-van-corona/ Geen projecten zoals gebruikelijke met fysieke aanwezigheid, wel willen onze vrijwilligers zich graag inzetten voor het doen van boodschappen, een belletje, een opkikker oid
WelzijnsKompas Inzamelactie brieven, kaarten, tekeningen e.d. http://www.welzijnskompas.nl WelzijnsKompas belt met onze vrijwilligers en klanten en horen regelmatig dat zij het heel erg zouden waarderen als zij een brief, gedicht, tekening of tekening zouden ontvangen. Deze post brengt WelzijnsKompas rond met de tuktuk in Hillegom en Lisse.
WelzijnsKompas  Tour d’amour Het team van WelzijnsKompas gaat op pad om liefde en warmte te verspreiden. Zie http://www.welzijnskompas.nl
LANDELIJK
Coronahelpers vraag en aanbod www.coronahelpers.nl
DWCPRINT BV, drukkerij uit Groningen Poster ‘Ik kan wel wat hulp gebruiken’ / ‘Ik kan je helpen’ http://samensterktegencorona.nl/ Plak de poster op je raam en laat zien dat je hulp nodig hebt/ hulp kunt bieden
Fonds 1818 (o.a.) Financiele hulp voor coronahulp door (buurt)bewoners www.kleinecoronahulp.nl Wilt u met een groepje bewoners kwetsbare buurtgenoten helpen en hebt u hierbij wat financiële ondersteuning nodig? Ga dan naar www.kleinecoronahulp.nl.  Per aanvraag wordt er een maximale bijdrage van 2.500 euro beschikbaar gesteld.
Gewoon mensen die willen helpen vraag en aanbod (ook buiten corona tijden om) www.gewoonmensendiewillenhelpen.nl
Greetz Stuur een gratis kaartje naar een hulpverlener https://www.greetz.nl/bedankthulpverleners Stuur een hulpverlener/zorginstelling een hart onder de riem met een gratis Greetz kaart (je betaalt alleen de postzegel zelf). In de maand maart worden er elke dag 5000 kaarten gratis beschikbaar gesteld.
Humanistisch verbond https://www.humanistischverbond.nl/thuisblijverspost/ Zit je thuis en maak je je zorgen? Kan je geest wel wat prikkeling gebruiken? Speciale nieuwsbrief: thuisblijverspost. Zingeving in tijden van Corona. Je ontvangt zeven emails over onderwerpen waar je in deze periode waarschijnlijk mee wordt geconfronteerd. Van de (terechte) zorgen die je je maakt tot aan sociale isolatie, verveling, hoe vertrouwen te houden.
NL voor elkaar vraag en aanbod www.nlvoorelkaar.nl 
Online bibliotheek Luisterboeken – gratis www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb  De Online Bibliotheek stelt gratis luisterboeken beschikbaar vanwege het coronavirus. De titels met een ‘(g)’ ervoor zijn gratis te beluisteren (vooral de wat oudere klassiekers). Ook te beluisteren als je niet lid bent van de bibliotheek.
Oranjefonds Kaartje versturen – Oranjefonds www.oranjefonds.nl
Red je boeketje Bloemen www.redjeboeketje.nl Laat een mooie bos bloemen bezorgen bij geïsoleerde ouderen.
Sire #DASLIEF www.sire.nl Na de #DOESLIEF-campagne van SIRE, waarin mensen werden opgeroepen wat liever voor elkaar te zijn, wordt er nu met de campagne #DASLIEF aandacht gevraagd voor alle corona-initiatieven. SIRE hoopt met de campagne de saamhorigheid te vergroten en Nederlanders te inspireren om ook te helpen.
Corona helpdesk statushouders Informatie voor nieuwkomers in het Arabisch en https://www.nu.nl/280096/video/corona-helpdesk-statushouders-richt-zich-tot-100000-nieuwkomers.html
en Tigrinya

 

 

 

Gegevens

Begin:
14 mei | 08:00
Einde:
9 juli | 17:00