logo

Aanvraagformulier HHT-regeling: Hulp bij mantelzorg

Zorgt u voor iemand? Bijvoorbeeld voor uw partner of uw ouders? Wordt het huishouden voor u als mantelzorger zwaarder? Met de HHT-regeling voor mantelzorgers kunt u hulp inschakelen.In Lisse en Hillegom kunt u via deze regeling huishoudelijke hulp, respijtzorg, hulp bij kleine klusjes en nog veel meer aanvragen. U kunt de hulp gebruiken voor u zelf, of voor degene voor wie u zorgt. De HHT-regeling kan de belasting die mantelzorgers ervaren, enigszins verlichten.De mantelzorgadviseurs gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Helemaal onderaan deze pagina treft u het online aanvraagformulier aan.

 

Voor wie
De regeling is gericht op mantelzorgers die wonen in Lisse en Hillegom. Als mantelzorger verleent u gemiddeld voor ten minste 8 uur per week zorg, over een periode van ten minste 3 maanden. De woonplaats van de mantelzorger is leidend: u woont in Lisse of Hillegom. En degene voor wie u zorgt woont in de gemeente Lisse, Hillegom, Teylingen of Noordwijk op een zelfstandig woonadres (niet in een zorginstelling).

HHT-regeling
HHT-regeling

 

Eigen bijdrage, tijdelijke regeling

De HHT-regeling is een regeling waarmee u (extra) hulp kunt inschakelen. De gemeente betaalt een groot deel van deze hulp. Alleen voor huishoudelijke hulp betaalt u een eigen bijdrage van € 5,- per uur. Voor andere vormen ondersteuning betaalt u geen eigen bijdrage. Er is een maximum bedrag aan de de regeling en per persoon verbonden. Als dat bedrag bereikt is, stopt de regeling. De regeling kan naast de normale hulp lopen en is tijdelijk.

 

Hoe verloopt een aanvraag:

  1. U doet een aanvraag via het aanvraagformulier.
  2. De mantelzorgadviseur voert een gesprek met u over de toewijzing.
  3. De mantelzorgadviseur geeft -na goedkeuring van de aanvraag- uw gegevens door aan de zorgaanbieder. U ontvangt hiervan een bevestiging.
  4. U overlegt met de zorgaanbieder over het tijdstip waarop de hulp komt.
  5. U tekent een overeenkomst en betaalt de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp(€ 5,- per uur) rechtstreeks aan de zorgaanbieder via een automatische incasso. Bij de overige vormen van ondersteuning betaalt u geen eigen bijdrage.
  1. De HHT regeling is een tijdelijke regeling. De regeling gaat in 2020 door totdat het budget op is, of totdat de gemeente beslist om het budget anders in te zetten.

 

Aanvragen 2020
Aanvragen worden toegekend per kalenderjaar.
– Op dit moment is het nog mogelijk om een aanvraag voor 2019 te doen
– Zodra het mogelijk is om een (herhaal)aanvraag voor 2020 in te dienen, zullen wij dit laten weten.

 

Neem contact op

Bel mij terug