MENU

Welzijnscoach – Welzijn op Recept

Site Welzijnskompas Hillegom-Lisse

Welzijnsorganisatie

Welzijnskompas Hillegom-Lisse: welzijnsorganisatie in het hart van de Bollenstreek.

Welzijn op Recept biedt inwoners van Hillegom en Lisse de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden en weer zin te krijgen in de dingen die ze doen. Daarom is Welzijnskompas op zoek naar vrijwilligers die als welzijnscoach dit mooie project willen ondersteunen. De welzijnscoach onderzoekt met de inwoner de mogelijkheden om weer actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Samen ga je op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij interesses. Zoals vrijwilligerswerk, gymnastiekles of een culturele activiteit. Soms is er een extra steuntje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de inwoner naar nieuwe activiteiten.

Via de huisarts krijgt de inwoner een welzijnsrecept. De inwoner is bij de huisarts geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen of hoeven worden. Te denken valt aan: “ik voel mij zo alleen”, “ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan” of “ik wil graag wat voor anderen betekenen, maar weet niet hoe ik dat moet aanpakken”.
Na de intake bij Welzijnskompas wordt een match gemaakt met de welzijnscoach.

Welzijnskompas is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als welzijnscoach. Heb je affiniteit met de doelgroep? Ervaring met coachende gesprekken? Kun je zelfstandig werken en met een computer overweg? Dan zijn we zeker op zoek naar jou!

Welzijnskompas werkt met de gesprekstool en het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Wij bieden uitdagend vrijwilligerswerk waarbij je zelf je tijd kunt indelen en begeleiding krijgt van beroepskrachten. Trainingen en waardering horen er vanzelfsprekend bij.

Heb je belangstelling of vragen, reageer dan naar:

Voor Hillegom
Hilde Koudijs
Mail: H.koudijs@welzijnskompas.nl

Voor Lisse
Inoek Post
Mail  I.Post@welzijnskompas.nl

of bel maandag t/m vrijdag 9.00-12.30 uur met 0252-757100